Uskoro OBAVEZNA registracija svih PRIPEJD korisnika mobilne telefonije u SRBIJI

Ilustracija

foto-ilustracija: pixabay.com

Novi zakon o elektronskim komunikacijama, koji je u pripremi, predvideće obaveznu registraciju svih pripejd korisnika mobilne telefonije.

To je izjavila načelnica Odeljenja za elektronske komunikacije u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Andan.

Andan je objasnila da su službe bezbednosti naročito zainteresovane za to zbog novonastalih međunarodnih okolnosti te je ministarstvo to uvažavajući, unelo takvu odredbu.

[adsenseyu5]

–Ministarstvo je uvelo ovakvu zakonsku odredbu – da se izvrši registracija svih postojećih i budućih pripejd korisnika kako bi službe bezbednosti, po potrebi, mogle efikasno da dođu do identiteta– rekla je Andan na sednici skupštinskog Odbora za prostorno planiranje, saobraćaj, infrastrukturu i telekomunikacije.

Pročitajte još i ovo:

ŠOKIRAĆE VAS RAČUN: Ne nasedajte na novu SMS prevaru u Srbiji

Navodeći da je novi zakon u vladinoj proceduri, Andan kaže da će oblast zakonitog presretanja i zadržavanja podataka o elektronskoj komunikaciji biti predmet posebnog zakona.

Andan je navela da je novi zakon o elektronskim komunikacijama savremen i sistemski zakon koji treba da uredi ovu oblast za koju kaže da je jedna od bitnih oblasti za dalji razvoj privrede, kao i za unapređenje kvaliteta života svakog građanina.

[adsenseyu1]

–Neke odredbe postojećeg zakona su poboljšane odnosno preciznije uređene, a neki nedostaci su u periodu implementacije postojećeg zakona rešeni ovim novim zakonskim rešenjima– navela je Andan.

Jedan od njih je i, dodaje, način finansiranja Regulatorne agencije za elektronske komunikacije i poštanske usluge.

(Skandalozno.rs, Izvor: b92.net, Agencije)

[adsenseyu2]

Budite prvi sa komentarom na članku "Uskoro OBAVEZNA registracija svih PRIPEJD korisnika mobilne telefonije u SRBIJI"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.