USVOJEN PREDLOG IZMENE ZAKONA: Građanima Srbije omogućeno korišćenje “Pejpala”

plaćanje

Foto: Pixabay

Vlada Srbije usvojila je juče više predloga izmena zakona i odluka kojim je, između ostalog, omogućen priliv donacija iz inostranstva preko stranih servisa elektronskog novca, poput Pejpala i na osnovu kojih će biti ukinuta obavezna primena pečata u poslovanju.

Usvojenim izmenama građani će moći međusobno da vrše kupoprodaju digitalnih proizvoda u devizama pod uslovom da se plaćanje vrši korišćenjem platne kartice ili elektronskog novca preko pružaoca platnih usluga sa sedištem u Srbiji.

– Ovim izmenama građani Srbije više neće morati zbog ovog razloga da osnivaju firme u inostranstvu, već će svoj digitalni biznis moći da vode iz Srbije za klijente iz celog sveta i sa jednom deviznom cenom za sve, bez straha da su u prekršaju ako njihov digitalni proizvod kupi drugi rezident Srbije – navedeno je u saopštenju Vlade Srbije.

Vlada je usvojila i zaključak kojim se organima državne uprave nalaže da pripreme izmene i dopune propisa i akata kojim će biti ukinuta obavezna primena pečata u poslovanju privrednih subjekata.

– Organima državne uprave, organizacijama sa javnim ovlašćenjima i javnim preduzećima čiji je osnivač Republika naloženo je da u roku od 30 dana izmene sopstvene interne akte i obrasce koji propisuju obaveznu primenu pečata u poslovanju.

-Ovim se menja praksa obaveznog pečatiranja, koja nije bila zasnovana na zakonu, ali se primenjuje zbog velikog broja donetih propisa – piše u saopštenju.

Pomorska avijacija Pacifičke flote odbija „vazdušni napad“ na Arktiku – VIDEO

Navodi se da je sprovođenje reforme kojom se ukida obaveznost upotrebe pečata za poslovne subjekte u skladu sa programom Vlade Srbije za modernizaciju poslovanja “što će uticati i na dalje unapređenje pozicije Srbije na rang listi Svetske banke o uslovima poslovanja”.

(Skandalozno.rs/Izvor: Beta)

Budite prvi sa komentarom na članku "USVOJEN PREDLOG IZMENE ZAKONA: Građanima Srbije omogućeno korišćenje “Pejpala”"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.