Uzbuna u NATO: Dva RUSKA borbena aviona tupoljev Tu-160 leteli čak do ŠPANIJE! – VIDEO

Potera

foto: Tanjug/AP

Borbeni avioni četiri evropske zemlje presreli su dva ruska borbena aviona tupoljev Tu-160 na putu od Norveške ka severnoj Španiji.

Avioni iz Norveške, Velike Britanije, Francuske i Španije, presreli su ruske lovce na obodima svog važdušnog prostora, javio je BBC.

Kako se navodi, incident se dogodio u trenutku visokih tenzija između Zapada i Rusije. Analitičari navode da se broj ruskih aviona koje presreću NATO avioni znatno povećao.

[adsenseyu5]

Incident se dogodio 22. septembra, ali nije bio poznat javnosti sve do objavljivanja saopšenja francuskog Ministarstva odbrane. U saopštenju se navodi da su dva norveška aviona prva spazila ruske lovce na severu i da su podignuta još dva lovca F-16 kako bi ih ispratili do juga Škotske.

[adsenseyu1]

Britanija je poslala borbeni avion tajfun koji je pratio ruske lovce zapadno od Šetlandskih ostrva, ali ih nije presretao. Kako se navodi, ruski avioni nisu ušli u britanski vazdušni prostor.

Foto: Francusko ministarstvo odbranefoto: Francusko ministarstvo odbrane

 

[adsenseyu1]

Francuski borbeni avioni sačekali su ruske lovce zapadno od Irske, 100 kilometara od britanske obale, saopštilo je francusko Ministarstvo odbrane.

 

Dva španska lovca F-18 konačno su presrela ruske avione severno od grada Bilbao, posle čega su se ruski lovci okrenuli i vratili, navodi BBC.

[adsenseyu1]

Island se istog dana žalio da su dva ruska lovca letela previše blizu civilnih aviona. Oni su naveli da su borbeni avioni leteli između 1.800 i 2.700 metara ispod putničkog aviona koji je leteo od Rejkjavika do Stokholma.

 

(Skandalozno.rs, Izvor: Beta)

[adsenseyu2]

1 komentar na "Uzbuna u NATO: Dva RUSKA borbena aviona tupoljev Tu-160 leteli čak do ŠPANIJE! – VIDEO"

  1. Kako poverovatima ijednu rečkada piscu za Tupoljeve 160pišu da su ruski lovci.Vrhunsa nekompetentnost pisaca koja kompromituje sve što su napisali.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.