Večernje novosti saznaju: Ako prođe platforma, Beograd više neće sedati za sto za pregovore sa Prištinom

Kosovo

Priština – foto: Wikipedia

Ako skupština u Prištini usvoji platformu Vlade u kojoj se predviđa da se razgovori sa Beogradom završe međusobnim priznavanjem i pominje stolica u UN, naša strana će to, kako pišu današnje “Večeras novosti”, tretirati kao jednostrani prekid dijaloga i “više neće sedati za sto”.

Kako piše list, pozivajući se na svoje izvore, “Beograd ne želi da ulazi dublje u klopku u kojoj se pod paravanom dijaloga krije stolica u UN za lažnu državu, uz prećutni blagoslov “neutralnih” posrednika iz Brisela koji nijednim gestom nisu osudili opasne namere Haradinajevog kabineta”.

Kosovska vlada usvojila je juče Platformu za finalizaciju političkog dijaloga sa Beogradom, kojom se predsednik privremenih kosovskih institucija, Hašim Tači, ovlašćuje da vodi dijalog o postizanju pravno obavezujućeg sporazuma.

Kako piše portal RSE, kosovska vlada je prosledila Platformu parlamentu na usvajanje.

Dokument predviđa, navodi se, da dijalog treba da bude okončan pravno obavezujućim sporazumom, što podrazumeva međusobno priznavanje.

Platforma predviđa i da će pravno obavezujući sporazum Prištini omogućiti da postane članica UN i svih drugih međunarodnih organizacija u koje nije učlanjena.

(Skandalozno.rs, Izvor: Tanjug)

1 komentar na "Večernje novosti saznaju: Ako prođe platforma, Beograd više neće sedati za sto za pregovore sa Prištinom"

  1. Koja je cena operacije lasik, kratkovidost, oba oka?

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.