“Večiti” šokirani: FSS oduzeo bodove Crvenoj zvezdi i Partizanu!

Ilustracija

foto-ilustracija: pixabay.com

Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Srbije kaznila je Crvenu zvezdu i Partizan oduzimanjem bodova zbog rata saopštenjima, kao i pominjanja rada FSS-a u negativnom kontekstu.

Podsetimo, večiti rivali su se prepucavali u prvom delu sezone, a u istom maniru su nastavili i početkom prolećnog dela sezone.

Samo, ovoga puta Disciplinska komisija nije prešla preko ratovanja saoštenjima klubova sa Topčiderskog brda, već je odlučila da im oduzme bodove u završnici ligaškog dela takmičenja u Superligi, a pred početak plej-ofa.

Dakle, posle oduzimanja bodova Crvena zvezda će imati 67, dok će Partizan biti na 53. Odluka Disciplinske komisije FSS potpuno je razumljiva, pošto je nekoliko puta ukazivano na ponašanje funkcionera večitih, te da će biti kažnjeni ukoliko nastave da narušavaju takmičenje u Superligi stalnim saopštenjima.

Međutim, kako su se oba kluba oglušila na upozorenja, te su nastavila da ratuju i međusobno se prepucavaju, nije bilo druge. Prvi put su dobili upozorenje u prvom delu sezone, kada su u serijama izbacivali saopštenja, stavljajući akcenat na suđenje i rad Fudbalskog saveza Srbije.

Činilo se da će zimska pauza doneti neke promene u redovima večitih rivala, ali… To se nije desilo, pa su nastavili da narušavaju situaciju u srpskom fudbalu. Ostaje da se vidi kako će ova kazna delovati na predstavnike dva naša najveća kluba i da li će se konačno fokusirati samo na teren.

Sa druge strane, Fudbalski savez Srbije i Disciplinska komisija su pokazali odvažnost i tako su pokazali da u srpskom fudbalu nema zaštićenih.

(Skandalozno.rs, Izvor: sport.blic.rs)

Budite prvi sa komentarom na članku "“Večiti” šokirani: FSS oduzeo bodove Crvenoj zvezdi i Partizanu!"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.