VELIKI KORISNICI IZBEGAVAJU PLAĆANJE NA SVE NAČINE: EPS otkrio trikove kojima se služe

Pomeren rok

foto: Rojters

U saopštenju “Elektroprivrede Srbije” stoji da veliki korisnici najpre raspisuju javne nabavke, kako bi promenili snabdevača. Zakon nalaže da se pre promene mora izmiriti dug prema prethodnom snabdevaču.

– Grad Valjevo je tri puta pokušao to da izbegne. Grad Kraljevo je u vreme raspisivanja tendera za snabdevanje za potrebe javne rasvete imao dug prema JP EPS od tri mesečne fakture, što je ukupno oko 45 miliona dinara. I grad Valjevo je imao višemesečna dugovanja prema JP EPS, koja su u trenutku raspisivanja javne nabavke iznosila čak šest mesečnih faktura, tačnije 40 miliona dinara. Ni Kraljevo ni Valjevo, nisu u potpunosti do danas izmirili svoje obaveze – navodi se u saopštenju.

[adsenseyu5]

EPS navodi da je, iako je imao pravo da primeni meru isključenja, prebacio te kupce na rezervno snabdevanje kako bi građani imali javnu rasvetu.

To preduzeće navelo je i da učestvuje na tenderima velikih komercijalnih kupaca, sa cenom koja je ispod tržišne u toj kategoriji kupaca, i ističe da su prema podacima Eurostata, komercijalne cene prema nivou potrošnje u prvoj polovini 2017., kada se radi o potrošnji od 500.000 do dva miliona kWh, veće u Hrvatskoj za čak 28,6 odsto.

BURAN DAN U SKUPŠTINI: Maja Gojković „priznala“ da smišlja zavere protiv poslanika!

EPS podseća da je tržište električne energije u Srbiji otvoreno 1. januara 2015. godine, što znači da svi kupci imaju pravo odabira snabdevača, kao i da ono zahvaljujući svojoj ponudi, kvalitetom usluga i povoljnim cenama snabdeva 98 odsto tržišta komercijalnih kupaca električne energije.

[adsenseyu1]

(Skandalozno.rs/Dnevno.rs/Mondo, agencije)

[adsenseyu2]

Budite prvi sa komentarom na članku "VELIKI KORISNICI IZBEGAVAJU PLAĆANJE NA SVE NAČINE: EPS otkrio trikove kojima se služe"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.