Veliki PREOKRET: Đurić i Selaković uprkos ZABRANI i pretnji hapšenjem stigli u Mitrovicu

Administrativni prelaz

foto: Tanjug

Jedna jedinica specijalnih snaga kosovske policije ROSU, protivno svim sporazumima, nalazi se na severu Kosova s namerom da uhapse Marka Đurića, nezvanično saznaje Telegraf.

Istovremeno, zamenik komandata Kosovske policije Besim Hoti tvrdi da nije reč o jedinicama ROSU, već o interventnim jedinicama za region Sever, koje imaju danas zadatak da direktoru vladine Kancelarije za KiM ne dozvole da pređe administrativnu liniju.

U međuvremenu, privremeni organi vlasti na Kosovu i Metohiju zabranili su ministru odbrane Aleksandru Vulinu posetu Kosovskoj Mitrovici, gde je nameravao da obiđe porodicu Vučetić. Kasnije tokom dana zabranjen je ulazak i ministru Vladanu Vukosavljeviću, uz prethodnu zabranu Đuriću i Nikoli Selakoviću.

Đurić i Selaković ipak stigli u K. Mitrovicu

Marko Ðurić i Nikola Selaković stigli su danas popodne, nešto pre 17.00 sati, u Kosovsku Mitrovicu kako bi učestvovali u razgovoru u okviru unutrašnjeg dijaloga.

Ranije je iz Prištine bilo saopšteno da im je zabranjen ulazak na teritoriju Kosova i Metohije, zbog izjava kojima unose nestabilnost u stiuaciju na severu pokrajine.

Predsednik Srbije je na tu vest prošle sedmice rekao da će Ðurić i Selaković svakako biti u Mitrovici, kao što je planirano.

Njih dvojicu ispred Mitrovačkog dvora je dočekao gradonačelnik Goran Rakić.

Kosovska policija tvrdi da ministru kulture Vladanu Vukosavljeviću nije bio zabranjen ulazak na Kosovo, već da se on, nakon prelaska administrativne linije, sam vratio.

Kosovska policija je na osnovu odluke Ministarstva spoljnih poslova dozvolila ministru Vladanu Vukosavljeviću da uđe na teritoriju Kosova, ali on, nakon što je ušao nije nastavio dalje u pravcu Mitrovice Sever, već se dobrovoljno vratio u Srbiju – navodi se u saopštenju objavljenom na sajtu Kosovske policije.

(Skandalozno.rs, Izvor: telegraf.rs)

Budite prvi sa komentarom na članku "Veliki PREOKRET: Đurić i Selaković uprkos ZABRANI i pretnji hapšenjem stigli u Mitrovicu"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.