VELIKI preokret u AMERICI: Donald TRAMP prvi put u vođstvu!

Kandidati

foto: Fonet/AP

Republikanski kandidat na američkim predsedničkim izborima Donald Tramp po prvi put od maja vodi u odnosu na kandidatkinju Demokrata Hilari Klinton, pokazuje najnovija anketa sprovedena za televiziju Ej-bi-si i Vašington post.

Entuzijazam birača za Klintonovu opao je nakon što je FBI ponovo otvorio istragu o mejlovima koje je slala sa privatnog servera dok je bila državna sekretarka. Borba je međutim još uvek izuzetno tesna.

[adsenseyu5]

Klintonova je samo jedan procentni poen iza Trampa prema telefonskoj anketi sprovedenoj od 27. do 30. oktobra na slučajnom uzorku od 1.126 birača. Za Trampa se izjasnilo 46 odsto birača, a za Klintonovu 45 odsto.

Međutim kada se uzmu u obzir samo birači koji su izrazili entuzijazam za svog kandidata, Tramp vodi u odnosu na Klintonovu za osam procenta.

Entuzijazam za Hilari je opao, najverovatnije zbog ponovne kontroverze sa mejlovima, dok je entuzijazam za Trampa ostao isti, navodi Ej-bi-si.

Iako je Trampova prednost mala, to je značajan rezultat budući da je republikanski kandidat bio bolji od Hilari samo jednom od početka trke, i to za 2 procenta u maju, ali to je bilo u trenutku kada je on osvojio nominaciju Republikanske stranke dok se Klintonova još borila sa Bernijem Sandersom za nominaciju Demokratske stranke.

[adsenseyu1]

Foto: Tanjug/AP

Foto: Tanjug/AP

Rezultati anketa nedelju dana pred izbore nisu nužno indikativni za konačni rezultat.

[adsenseyu1]

Tako je na izborima 2012. godine Mit Romni vodio za jedan procenat u odnosu na Baraka Obamu, a Džon Keri takođe za jedan procenat u odnosu na Džordža Buša 2004. godine, podseća Ej-bi-si.

Prema najnovijim kvotama čuvene kladionice “Vilijam Hil”, na Hilari Tramp je kvota 1,36 dok je za njenog protivkandidata 3.00. 

(Skandalozno.rs, Izvor: Tanjug)

[adsenseyu2]

Budite prvi sa komentarom na članku "VELIKI preokret u AMERICI: Donald TRAMP prvi put u vođstvu!"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.