Vladika Atanasije pozvao Donalda Trampa na proslavu 800 godina Mileševe

Intervju

Donald Tramp – foto: AP

Ekskluzivna informacija koju je Kurir objavio da je američki predsednik Donald Tramp na poklon od teologa Miloša Stojkovića dobio ikone Belog anđela i Bogorodice Trojeručice veoma je obradovala vladiku mileševskog Atanasija Rakitu.

Episkop je poručio da je ovaj gest važan za vaskoliki srpski narod i uveren je da može da doprinese boljim odnosima dve države.

– Drago mi je što će mileševski Beli anđeo doleteti i do američkog predsednika Donalda Trampa. Beli anđeo, vesnik Hristove pobede nad smrću, uvek nosi poruku mira, dobre volje i radosti. Mileševski Beli anđeo na originalan način izražava prirodu pravoslavlja i pravu dušu srpskog naroda. Po njemu se može videti da je to narod čije su misli i dela inspirisani najviše Hristovim jevanđeljem.

Tako je ovaj narod uspeo da pokloni čovečanstvu nešto što će biti njegova večna vrednost i što će ga krasiti kroz celu istoriju! Želim da američki predsednik prihvati ikonu Belog anđela kao poklon od svih nas iz Mileševske eparhije i celog srpskog naroda – naglasio je episkop mileševski Atanasije Rakita u razgovoru za Kurir i pozvao prvog čoveka SAD da prisustvuje izuzetno važnom događaju za srpski narod i srpsku duhovnost:

Mileševa će 2020. godine saborno proslaviti 800 godina svoga života i služenja svetu svojom lepotom i duhovnošću, pa pozivamo američkog predsednika da učestvuje u tome i da bude naš dragi gost.

Podsetimo, teolog Miloš Stojković sastao se s Majklom Bulosom, verenikom Tifani Tramp, tokom njihovog boravka u Beogradu i uručio mu darove za Donalda Trampa, o čemu je Kurir pisao.

(Skandalozno.rs, Izvor: kurir.rs/Mina Branković)

Budite prvi sa komentarom na članku "Vladika Atanasije pozvao Donalda Trampa na proslavu 800 godina Mileševe"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.