Vladimir PUTIN čestitao Srbiji praznik: Evo šta je poručio predsednik RUSIJE

Predsednik Rusije

foto: Tanjug/AP

Ruski predsednik Vladimir Putin čestitao je predsedniku Nikoliću i svim građanima Dan državnosti, a Nikoliću i rođendan, saopštila je pres-služba predsednika.

U čestitki predsednika Rusije, koju je predsedniku Nikoliću danas u Beogradu uručio ambasador Ruske Federacije Aleksandar Čepurin, posebno se ističe:

– Uveren sam da ćemo zajedničkim naporima obezbediti dalji razvoj celokupnog kompleksa bilateralnih veza u duhu strateškog partnerstva na dobrobit bratskih naroda naših zemalja, te u interesima jačanja stabilnosti i bezbednosti na evropskom kontinentu.

– Hteo bih takođe da Vam od sveg srca čestitam 65. rođendan. Iskreno Vam želim dobro zdravlje, sreću i uspehe, a svim Vašim sugrađanima – mir i prosperitet.

[adsenseyu5]

Povodom Dana državnosti Republike Srbije, predsedniku Nikoliću danas su čestitke uputili i predsednik Republike Indonezije Džoko Vidodo, sultan Omana Kabus bin Said i predsednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović, navodi se u saopštenju.

Dan državnosti ustanovljen je u spomen na dan kada je na zboru u Orašcu 1804. godine dignut Prvi srpski ustanak i dan kada je u Kragujevcu 1835. godine izdat i zakletvom potvrđen prvi Ustav Knjaževstva Srbije — Sretenjski ustav.

Pored toga što je Dan državnosti, on je i Dan ustavnosti Srbije, kao i dan sećanja na početak Srpske revolucije.

Dan državnosti Srbije se slavio do nastanka Kraljevine Srba, Hrvata i Slovenaca, nakon čega je ukinut, da bi u Srbiji ponovo počeo da se slavi od 2002. godine.

(Skandalozno.rs, telegraf.rs, Izvor: Tanjug)

[adsenseyu2]

Budite prvi sa komentarom na članku "Vladimir PUTIN čestitao Srbiji praznik: Evo šta je poručio predsednik RUSIJE"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.