VLADIMIR PUTIN: Neće nas uvući u tu trku….

Rusija

Foto: printscreen/youtube

Rusija je u ovim teškim uslovima na međunarodnoj sceni u obavezi da osigura izbalansiran razvoj vojske i mornarice, ne dopuštajući da bude uvučena u trku u naoružanju, ali praksa pokazuje da su upravo u takvim uslovima ruske oružane snage i naučile da rade, izjavio je predsednik Rusije Vladimir Putin.

Pored toga, istakao je Putin, uprkos sporazumu iz Minska, vojni sukobi na jugoistoku Ukrajine ne jenjavaju, dok NATO nastavlja da povećava vojni potencijal u blizini ruskih granica, samim tim je upitan i temelj dogovora u sferi kontrole naoružanja.

„U takvim uslovima, ne dopuštajući da nas ubace u trku u naoružanju, na račun fleksibilnih i efikasnih odluka u obavezi smo da sistematski i izbalansirano razvijamo vojsku i flotu, kako bismo bili u stanju da neutralizujemo bilo kakve pretnje. To pokazuje i rezultat kojio smo ostvarili u poslednjih nekoliko godina, upravo smo u ovakvim uslovima i naučili da radimo“, naveo je.

Hašim Tači: Nadležnost srpskih opština se mora preispitati

Putin je takođe rekao i da odluka Vašingtona o napuštanju Sporazuma o raketama malog i srednjeg dometa neće ostati bez odgovora Moskve i pozvao visoke vojne zvaničnike da pokrenu pitanje kakve bi to mere Rusije mogle biti.

„Naglasiću ponovo – spremni smo da vodimo dijalog sa američkim partnerima po tom ključnom pitanju i nadamo se da će se oni poneti odgovorno“, dodao je.

(Skandalozno.rs/Izvor: Intermagazin.rs)

Budite prvi sa komentarom na članku "VLADIMIR PUTIN: Neće nas uvući u tu trku…."

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.