Vladimir Putin poručio: Ovakva će biti mapa Evrope za 2 decenije!

Pretnja

Ruski mediji poput „Ekspres gazete“ objavili su u julu 2012. godine mape Evrope koje su izazvale burne reakcije u međunarodnoj javnosti, a sada su ponovo izašle na površinu, u svetlu promena granica Ukrajine i pripajanja Krima Rusiji.

Na mapama sa može videti upravo Krim kao deo Rusije (što se u međuvremenu i ostvarilo), kao i pripajanje Donbasa (tamo su u toku žestoki sukobi Kijeva i separatista), ali i oblasti poznate kao „Nova Rusija“ na jugu Ukrajine, koja je povezana s Pridnjestrovljem, istočnim delom Moldavije lojalnim Moskvi, čime bi Ukrajina ostala bez izlaska na Crno more.

List „Forin polisi“ piše da bi mape trebalo čitati kao kartografsku ilustraciju ruskog spiska želja, koje reflektuju nade i frustracije jednog segmenta ruske javnosti.

Prema ovoj mapi, mnogima u Rusiji se čini da će Evropa 2035. godine izgledati fragmentirano, islamizovano, a patiće i pod sve jačom Nemačkom. Ništa od toga, piše u članku „Ekspres gazete“, ne bi se desilo da 1991. godine nije došlo do raspada Sovjetskog saveza…

Mapa na naki način odslikava san Rusije koja je frustrirana svojom umanjenom ulogom u svetu.

Zapadna Evropa po Putinu

Iz ruskog ugla, Zapadna Evropa je moralno i ekonomski korumpirana, dekadentna i blizu raspada. Otud raspad većine velikih evropskih država, počevši od Velike Britanije. Osim Škotske, odvojila bi se i Severna Irska i pridružila matičnoj državi, pa bi se Ujedinjeno Kraljevstvo svelo na Englesku i Vels.

Ni Francuska nije prošla mnogo bolje: Deo teritorije uzeli su Baski, a mnogobrojni imigranti prebačeni su u „Arapski Pijemont“ sa Marsejom kao glavnim gradom, a odvojili bi se i Korzika (postaje nezavisna) i Alzas i Loren (pripali Nemačkoj).

Belgija je nestala s mape Evrope.

Centralna Evropa

Italija je podeljena na dve države, razdvojene linijom siromaštva, a južni deo je previše nemoćan da bi pod kontrolom zadržao Sardinijiu i Siciliju.

Bosna i Hercegovina je nestala kao država i podeljena između Srbije i Hrvatske. Nastala je Velika Albanija, kojoj su dodati Kosovo i delovi južne Srbije i Makedonije. Mađarska je dočekala osvetu za rasparčavanje posle Prvog svetskog rata, pa pripaja Vojvodinu od Srbije i Transilvaniju od Rumunije.

Poljska je isto prošla prilično loše. Nemačka je uzela Pomeraniju i Šleziju, kao i istočnu Prusku. Od Ukrajine je ostao samo zapadni delić nekadašnje države.

Istočna Evropa

Bivše sovjetske republike po ovoj mapi poslužile su Rusiji kao poligon za uzimanje teritorije. Estonija je ostala bez oblasti Narva, Letonija bez Dvinska, a Ukrajina se deli na dva dela – Galiciju (koja čak uspeva da uzme delić Poljske!) i Ukrajinu.

Da bi nadoknadila gubitak Pridnjestrovlja, Rumunija dobija Moldvaviju, osim dela koji ide Rusiji. Bugarska mora da se oprosti od Burgasa, koji uzima Turska.

Kavkaz

Na Kavkazu nastaje Kavkaski Emirat, a Gruzija gubi Abhaziju i Južnu Osetiju, koje pripadaju – Rusiji.

[adsenseyu1]

 

4 komentara na "Vladimir Putin poručio: Ovakva će biti mapa Evrope za 2 decenije!"

 1. Božidar Leković | 29. oktobra 2014. u 21:06 | Odgovori

  Rusija trenutno u svetu predstavlja najsvetliju tačku moralne snage i globalne pravde.

 2. Још за време СССР, Русија је дала Украјину регију, да би имала излаз на море,
  дато им је јер није нико тад мислио да ће КРАВАРИ – НАТО – ЕУ, да остваре идеју РАСПАДА СССР-а, пад Берлинског зида и спајање Немачке и одвајање Украјине од Русије….
  Док су уједињавали НАЦИСТИЧКУ НЕМАЧКУ
  РАСТУРАЛИ СУ СССР !
  Зла намера КРАВАРА – НАТО – ЕУ потуно је јасна !
  НЕПРИЈАТЕЉИ СУ ЧОВЕЧАНСТВА !
  УЈЕДИНИМО СЕ ПРОТИВ ЊИХ У БОРБИ ЗА ОПСТАНАК ! ! !
  Бог нам помогао …
  Амин.

 3. koliko te plaća CIA

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.