VOJISLAV ŠEŠELJ: Ne možete još dugo ovako!

Presuda

foto: Tanjug

Poslanici najveće opozicione poslaničke grupe u srpskom parlamentu napustili sednicu, jer im nije omogućeno da postavljaju poslanička pitanja.

Poslanici Srpske radikalne stranke u Skupštini Srbije napustili su današnju sednicu nezadovoljni što im je, kako je rekao predsednik stranke dr Vojislav Šešelj, uskraćeno pravo da postave pitanja ministrima Vlade Srbije.

Šešelj je novinarima u Skupštini Srbije rekao da su poslanici radikala napustili sednicu zbog „krajnje nekorektnog ponašanja vladajuće većine i predsedavajućeg“.

– Još nismo doneli poslovnik u ovom sazivu Narodne skupštine, vladajuća većina se poziva na stari poslovnik, a onda ga nakaradno tumači. Ni po starom poslovniku oni ne mogu da rade ovo što su uradili, kazao je lider radikala.

On je podsetio da se prema Poslovniku, poslanička pitanja u toku redovnog zasedanja postavljaju svakog četvrtka u mesecu, a da se u mandatu sadašnjeg saziva to desilo samo u oktobru 2016. i u oktobru 2017. godine.

– Onda su uveli pravilo da prednost u redosledu imaju poslanici koji nemaju poslaničke grupe, kao i oni sa najmanjim poslaničkim grupama. Tako je bilo u oktobru 2016. i u oktobru 2017. godine, i to se okonča posle šest do devet pitanja, pa veće opozicione stranke nemaju šansi ni da dođu na red, naveo je dr Šešelj.

Po njegovim rečima, ministri u Vladi Srbije ne žele da čuju ozbiljna poslanička pitanja, već se „takmiče ko će dati opširniji odgovor na benigna pitanja.“

Pomorska avijacija Pacifičke flote odbija „vazdušni napad“ na Arktiku – VIDEO

– Umesto da redosled važi za celi saziv i da počnu od najmanjih poslaničkih grupa, pa da idu redom do ostalih, oni svaki put počinju ispočetka. Jedno pitanje u proseku sa odgovorima ministara traje oko 40 minuta, a da zapravo ništa ni o čemu nismo čuli, rekao je predsednik Srpske radikalne stranke.

Dr Šešelj je naveo i da je postupak poslanika Srpske radikalne stranke „još jedno upozorenje vladajućoj većini da može kako hoće, ali da ne može još dugo tako da radi.“

– Oni treba da vode računa o tome da onaj ko je trenutno gore, može vrlo brzo da se nađe dole. Kako oni ugnjetavaju partije koje su trenutno u Skupštini u manjini, može to i njima lako da se vrati kao bumerang, naglasio je dr Šešelj.

Navodeći da su tokom današnje sednice poslanici Muamer Zukorlić i Zoran Živković već dva puta govorili, dr Šešelj je ocenio kako „nema šansi da radikali do kraja mandata ikada govore.“

– Neki su mi rekli da sam pre dva-tri dana trebao da napustim poslaničku grupu i da se prijavim kao samostalni poslanik, pa bih odmah došao na red, dodao je lider radikala.

(Skandalozno.rs/Izvor: pravda)

Budite prvi sa komentarom na članku "VOJISLAV ŠEŠELJ: Ne možete još dugo ovako!"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.