VOJSKA SRBIJE NEĆE BITI SAMO NEMI POSMATRAČ: Vojni vrh oštro upozorio Kfor povodom dešavanja na KiM

vojska

Foto: Vojska Srbije

Vojska Srbije upozorila je komandu Kfora da neće biti samo nemi posmatrač ukoliko na severu Kosova i Metohije dođe do ugrožavanja bezbednosti srpskog stanovništva, pišu „Večernje novosti“.

Da u Beogradu postoji snažna volja da u slučaju eskalacije nasilja u pokrajini zaštiti svoj narod nije novost za međunarodne snage u Prištini, navodi beogradski dnevnik i dodaje da je vojni vrh Srbije o svojoj rešenosti da obezbedi sigurnost svojih građana redovno je obaveštavao i sve prethodne komandante Kfora.

– Komandi međunarodnih snaga u Prištini u više navrata jasno smo stavili do znanja da su obavezni da održavaju red i mir i vode računa o bezbednosnoj situaciji srpskog naroda. Naša poruka bila je da se bilo kakvo nasilje nad Srbima, po ugledu na pogrom 2004. godine, neće dozvoliti – kaže sagovornik „Novosti“ iz vojnog vrha.

Decembar u Moskvi je bio najmračniji mesec u istoriji pošto je Sunce sijalo samo 6 do 7 minuta

Kako ukazuje list, ovo upozorenje Beorgada posebno dobija na značaju u vreme pojačanih napetosti izazvanoh atentatom na Olivera Ivanovića , ali i političkih i bezbednosnih napetosti na Kosovu.

Ovih turbulencija nije pošteđen ni Kfor, koji čini jedinu legitimnu vojsku u pokrajini, konstatuje se u članku.

(Skandalozno.rs/Intermagazin.rs/Izvor: Tanjug)

Budite prvi sa komentarom na članku "VOJSKA SRBIJE NEĆE BITI SAMO NEMI POSMATRAČ: Vojni vrh oštro upozorio Kfor povodom dešavanja na KiM"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.