Vozači, pažnja: Od sutra kreće rigorozna kontrola saobraćaja

Ilustracija

foto-ilustracija: Tanjug

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave saobraćajne policije, sprovešće pojačanu kontrolu brzine kretanja vozila u periodu od 12. do 18. avgusta 2019. godine, navodi se u saopštenju MUP-a Republike Srbije.

Ova međunarodna akcija će početi sutra u svih 29 država koje su članice organizacije TISPOL (Mreža saobraćajnih policija Evrope).

– Pripadnici saobraćajne policije će angažovati sve raspoložive uređaje za merenje brzine – ručne radare, radare u sistemima video-nadzora i uređajima za merenje brzine u takozvanim “presretačima”, dok će na auto-putevima biti merena i prosečna brzina kretanja vozila – navodi se u saopštenju MUP-a.

Brzina kretanja vozila biće kontrolisana i u noćnim uslovima.

Policijski službenici će prilikom zaustavljanja svakog vozila koje prekorači dozvoljenu brzinu kretanja kontrolisati i korišćenje sigurnosnih pojaseva, a svaki kontrolisani vozač biće alkotestiran.

Ministarstvo unutrašnjih poslova napominje da se u prvih sedam meseci ove godine neprilagođena brzina javljala kao uticajni faktor u polovini saobraćajnih nezgoda sa poginulim licima.

(Skandalozno.rs, Izvor: telegraf.rs)

Budite prvi sa komentarom na članku "Vozači, pažnja: Od sutra kreće rigorozna kontrola saobraćaja"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.