VREMENSKA PROGNOZA DO KRAJA NOVEMBRA: Evo kada će pasti prvi sneg i kakvo nas vreme očekuje

Rijaliti

foto-ilustracija: pixabay.com

Postoje šanse da danas i sutra padne vlažan sneg u planinskim predelima, dok se prema najavama meteorologa, prvi sneg u nižim krajevima očekuje krajem meseca.

Ono što je zanimljivo jeste da ćemo, iako jesen odmiče, tokom novembra imati još dana sa temperaturom od čak 15 stepeni Celzijusovih, piše “Blic”.

Prvi sneg u nižim krajevima možemo očekivati krajem novembra. Međutim, ni tada temperatura neće biti ispod nule, niti u minusu tokom dana, pokazuje dugoročna prognoza Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

[adsenseyu5]

Vlažan sneg koji se danas i sutra očekuje u planinskim predelima može da izazve probleme u tim krajevima, pogotovu u saobraćaju. Isto tako postoji opasnost od taloženja i mržnjenja mokrog snega na sisteme za prenos struje, žičare, TV tornjeve. Takođe, opasnost postoji i od granja koja se lome sa drveća.

Od petka, vreme će se stabilizovati i očekuje se da će biti uglavnom suvo sa temperaturom i do 12 stepeni. 

U periodu od 15. do 25. novembra možemo očekivati toplije i uglavnom suvo vreme, posebno krajem druge dekade novembra, kada temperatura može da dostigne i do 15 stepeni Celzijusa.

Američka ambasada u Beogradu: Devet godina smo čekali da niko ne ode u zatvor?!

Kako prognoziraju meteorolozi intenzivnije padavine možemo očekivati od 21. novembra, ali se kiša očekuje i nekoliko dana ranije.

U poslednjoj nedelji novembra dnevna temperatura će svakim danom biti u postepenom padu, pa tako možemo očekivati da će minimalna temperatura biti i -2 stepena, a maksimalna dnevna od 6 do 10 stepeni.

Početkom te nedelje prvo će padati kiša, koja će preći u susnežicu ili sneg. Krajem novembra u jutarnjim satima moguće je i kratkotrajno formiranje snežnog pokrivača

(Skandalozno.rs/Dnevno.rs/Izvor:Blic)

[adsenseyu1]

[adsenseyu2]

Budite prvi sa komentarom na članku "VREMENSKA PROGNOZA DO KRAJA NOVEMBRA: Evo kada će pasti prvi sneg i kakvo nas vreme očekuje"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.