Vremenska prognoza za mart: Čeka li nas iznenađenje?

Zagađenost

foto-ilustracija: pixabay.com

U Srbiji će danas ujutro ponegde biti slabog mraza, a po kotlinama južne Srbije i magle. Tokom dana se očekuje pretežno sunčano i toplije.

Najniža temperatura od -2 do 4 C, a najviša od 12 do 19 C, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

U Beogradu će ujutro na širem području grada biti slabog mraza. Tokom dana biće pretežno sunčano i toplije. Najniža temperatura od -1 do 3 C, a najviša oko 18 C.

Prema prognozi za narednih sedam dana, u petak pre podne biće pretežno sunčano, po podne uz postepeno naoblačenje, a uveče, tokom noći ka suboti i u subotu pre podne ponegde sa slabom kišom, na visokim planinama sa snegom, uglavnom na zapadu i jugu.

U subotu po podne se očekuje suvo uz postepeno razvedravanje. U nedelju i ponedeljak će preovladavati sunčano. Zatim do kraja perioda promenljivo oblačno, mestimično sa kišom, na visokim planinama sa snegom.

Prema prognozi AccuWeather do kraja meseca, ne očekuje se temperatura ispod 10 stepeni, u proseku će se kretati oko 15.

Topliji i prosečno vlažan mart

Prema sezonskoj prognozi RHMZ u martu je mala verovatnoća za pojavu umerenih ili jakih mrazeva u drugoj polovini meseca.

Srednja minimalna temperatura vazduha u martu imaće vrednosti iznad višegodišnjeg proseka. U Beogradu i široj okolini predviđa se vrednost martovske srednje minimalne temperature vazduha od 5.1 stepeni.

Srednja maksimalna temperatura vazduha u martu biće iznad višegodišnjeg proseka, sa vrednostima u proseku višim za oko 1.1 stepeni u odnosu na višegodišnji prosek.

U Beogradu i široj okolini srednja maksimalna temperatura vazduha tokom marta biće oko 13.5 stepeni.

Mesečna suma padavina tokom marta biće u granicama višegodišnjeg proseka sa vrednostima u proseku za oko 3 mm nižim u odnosu na višegodišnji prosek. U Beogradu i široj okolini martovska suma padavina iznosiće oko 38 mm.

(Skandalozno.rs, Izvor: kurir.rs)

Budite prvi sa komentarom na članku "Vremenska prognoza za mart: Čeka li nas iznenađenje?"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.