Vrhovni sud Hrvatske smanjio kaznu kapetanu Draganu!

zatvor

Foto: AP

Vrhovni sud Hrvatske je Draganu Vasiljkoviću, poznatijem kao kapetan Dragan, smanjio kaznu zbog ratnog zločina nad hrvatskim vojnicima i civilima sa 15, na jedinstvenu pravosnažnu kaznu od 13,5 godina zatvora.

Advertisement

U pravosnažnoj presudi od 12. juna, a koja je danas objavljena na internet stranici Vrhovnog suda, navodi se da je delimično prihvaćena Vasiljkovićeva žalba, prenosi Hina.

Kako se navodi, za prve dve tačke optužnice izrečene su mu kazne od po sedam godina zatvora, što je objedinjeno u jedinstvenu kaznu od 13 godina i šest meseci.

U ostalim delovima, kako se prenosi, Vrhovni sud potvrdio je prvostepenu presudu koju je splitski Županijski sud objavio 26. septembra prošle godine.

Vasiljković je osuđen zbog ratnog zločina u kninskoj tvrđavi i pri napadu na Glinu, dok je zbog nedostatka dokaza na splitskom sudu oslobođen optužbe da je naredio ubistvo dvojice nepoznatih zarobljenih hrvatskih vojnika u februaru 1993. u Bruškoj kraj Benkovca.

Haradinaj upozorava Tačija: Ne gazi crvene linije, u protivnom…

Kapetan Dragan, koji ima i srpsko i australijsko državljanstvo, uhapšen je pre 12 godina u Australiji gde je živeo pod lažnim imenom i bio trener golfa, a Hrvatskoj je izručen u maju 2015. godine.

(Skandalozno.rs/izvor: Tanjug)

Advertisement

Budite prvi sa komentarom na članku "Vrhovni sud Hrvatske smanjio kaznu kapetanu Draganu!"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.