VRIŠTALA JE OD BOLOVA ZBOG VISOKE TEMPERATURE: Jelena Dinić (30) dobila GRIP i UMRLA

bolovi

Foto: printscreen/privatna arhiva

Jelena Dinić (30) iz Niša preminula je od posledica gripa u petak na Infektivnoj klinici u ovom gradu.

Nišlijka se razbolela i umrla samo dvadesetak dana nakon smrti oca Miroljuba.

– Moja Jelena se u utorak razbolela od gripa i dobila temperaturu od 40 stepeni. Nismo je vodili kod lekara, ali sam odmah zvala Hitnu pomoć da dođu i pruže joj pomoć. Nisu hteli da dođu, ali su me oni savetovali kako da ćerki spustim temperaturu. Međutim, ona je svakog dana imala visoku temperaturu. U petak ujutru joj je bilo jako loše. Tek kad sam počela da plačem došli su iz Hitne pomoći i prebacili Jelenu na Infektivnu kliniku. Međutim, ona je gotovo prestala da diše i čim smo stigli tamo lekari su počeli da je reanimiraju. Iako su je pola sata oživljavali, nije joj bilo spasa i moje dete je umrlo – kroz suze priča majka Snežana Dinić duboko potresena zbog ćerkine smrti.

[adsenseyu5]

Ona zamera Hitnoj pomoći što su po Jelenu poslali samo vozača, i smatra da bi lekar možda pomogao njenoj ćerki pre nego što je stigla na kliniku.

– Jelena je bila gotovo ukočena, slabo je disala. Povremeno je čak vrištala od tako visoke temperature. Da su je još u stanu reanimirali, možda bi sada bila živa- tužno kaže majka.

Majka objašnjava da je Jelena bila u depresiji jer joj je 4. januara umro otac Miroljub.

– Mnogo je bila vezana za oca i jako ju je potresla očeva smrt. Nikako nije mogla to da prihvati. Od tada se povukla u sebe i zapala u depresiju. Moj muž je bolovao od srca više od 10 godina i imao je pet infarkata. Njegova smrt za nas nije bila neočekivana. Ali zar da mlada, prava, zdrava devojka umre od gripa? Zaista smo sin i ja u šoku. Još ne mogu da prihvatim da nema moje ćerke – kaže Snežana.

U Zavodu za hitnu medicinsku pomoć kažu da šalju lekarske ekipe da pruže pomoć pacijentima sa visokom temperaturom, ukoliko im je život ugrožen.

[adsenseyu1]

– Ne možemo da izađemo na teren za sve koji imaju visoku temperaturu. Njima savetujemo kako da spuste temperaturu i da obavezno odu kod lekara. Ako visoku temperaturu ima osoba sa izmenjenim stanjem svesti ili teški hronični srčani i plućni bolesnici, kao i dijabetičari hitna medicinska ekipa odmah odlazi da im pruži pomoć- navode u Hitnoj pomoći u Nišu.

Na Klinici za infektivne bolesti u Nišu zbog komplikacija izazvanih virusom gripa ove zime dnevno je bilo hospitalizovano od pet do 10 pacijenata, a nekoliko njih je bilo priključeno na mašinu za disanje.

(Skandalozno.rs /izvor:Vesna Torović,Blic.rs)

[adsenseyu2]

 

Budite prvi sa komentarom na članku "VRIŠTALA JE OD BOLOVA ZBOG VISOKE TEMPERATURE: Jelena Dinić (30) dobila GRIP i UMRLA"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.