Vučić: Ako nađemo dobrog partnera, mislim da možemo da kupimo Luku Bar

Intervju

Govoreći o Kosovu i Metohiji i pregovorima u Briselu, Vučić je ocenio da neće biti lakih rešenja i da o tome ne želi nikoga da laže. “Biće problema, ali gledaćemo da zaštitimo naše interese”, kazao je Vučić povodom nastavka dijaloga s Prištinom.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da u narednoj 2016. godini ne bi trebalo da bude vanrednih parlamentarnih izbora i da ne vidi razloga za to.

– Nikada ne možete to da isključite, ali ne vidim razloga za to – kazao je Vučić gostujući na Prvoj srpskoj televiziji.

Govoreći o Kosovu i Metohiji i pregovorima u Briselu, Vučić je ocenio da neće biti lakih rešenja i da o tome ne želi nikoga da laže. “Biće problema, ali gledaćemo da zaštitimo naše interese”, kazao je Vučić povodom nastavka dijaloga s Prištinom.

Prema njegovim rečima, Srbija je spremna za kompromise, ali ne i na to da je neko nipodaštava.

Govoreći o izboru novog generalng sekretara UN, on je rekao da Srbija za sada nema svog kandidata, ali da će onaj koga bude podržala, imati velike šanse da bude izabran.

– Možda će da bude građanin Srbije, a možda i neće –  kazao je Vučić.

Govoreći o ekonomiji i standardu gradjana, premijer je rekao da bi ukoliko situacija to dozvoli, plate u javnom sektoru i penzije mogle da budu povećane u narednoj godini.

[adsenseyu1]

– Ako budemo dobro stajali sa deficitom, opet ćemo o tome razgovarati s MMF-om –kazao je Vučić gostujući na Prvoj televiziji.

Premijer je najavio velike infrastruktrurne projekte, ali i ulaganja i poslovno širenje Srbije u regionu.

Vučić najavio je najavio da bi u 2016. godini Srbija, zajedno sa odgovarajućim partnerom, mogla da kupi Luku Bar u Crnoj Gori.

– Ako nadjemo dobrog partnera, mislim da možemo da kupimo Luku Bar – kazao je Vučić.

Prema njegovim rečima, u tom postupku ne bi terbalo da bude “političkih smetnji”.

– Luka bar nam je potrebna iz nekoliko razloga, zbog (smederevske) Železare, da uradimo punu revitalizaciju naše privrede, ako hoćemno da izvozimo pune proizvode, ne samo sirovine, onda nam je dobro da imamo luku, a imamo najjeftiniju železnicu. To je veoma važno za našu ekonomiju – kazao je Vučić.

On je dodao da Srbija nema sredstva da sama kupi Luku Bar, ali bi uz odgovarajućeg partnera to mogla.

Vučić je kao uspeh istakao i to što je Elektromreža Srbija danas kupila 11 odsto Crnogorske prenosne mreže i ocenio da se Srbija “širi u regionu”.

[adsenseyu1]

Premijer se požalio i da ga pojedini strani investitori nazivaju pogrdnim imenima, “od Atile do zlikovca”.

– Mene ti investitori nazivaju pogrdnim imenima, od Atile do zlikovca, jer ja pošaljem na svako mesto sve da se proveri, jer mi dajemo pare – (subvencije), izjavio je Vučić gostujući na Prvoj televiziji, upitan da li ponekad pozove strane investitore da vidi da li su ispunili sve dogovoreno.

On je rekao da su kontrole stranih investitora i na dnevnom nivou i da je za svaku firmu zaduženo i do deset osoba.

– Nismo ludi da im damo pare, a da oni te ljude ne zaposle – kazao je Vučić.

On je ocenio i da će to što je Srbija otvorila pregovaračka poglavlja sa Evropskom unijom pogoduje boljem investicionim ambijetom.

Premijer je naveo i da Srbija predano radi na obnovi i izgradnji putne i železničke infrastrukture. Posebno je istakao završetak radova na koridorima 10 i 11, kao i na revitalizaciji pruge Beograd-Bar.

Vučić je kazao i da Srbija traži i partnere za Borski rudnik, i da ne želi da ga zatvori, ali da je zbog teške ekonomske situacije teško rešiti ovaj problem.

Premijer je najavio i nastavak oštre poreske i fiskalne politike.

On je rekao i da svako ko ne izda fiskalni račun, zapravo, pljačka državu i građane, jer ta sredstva treba da odu za izgradnju puteva i veće penzije.

Premijer je gostujući na Prvoj televiziji gotovo sat i po odgovarao na različita političko-ekonomska pitanja, u nastavku emisije sa voditeljem zabavnog programa Ivanom Ivanovićem razgovarao je o ličnijim i “lakšim” temama.

(beta)

Budite prvi sa komentarom na članku "Vučić: Ako nađemo dobrog partnera, mislim da možemo da kupimo Luku Bar"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.