Vučić doneo ukaze o novim postavljenjima u Vojsci Srbiji

predsednik

Foto: printscreen/youtube

General-major Ilija Todorov postavljen je na dužnost zamenika komandanta Združene operativne komande Generalštaba Vojske Srbije.

Školu nacionalne odbrane završio je 2002. godine, a Visoke studije bezbednosti i odbrane 2018. godine. U čin brigadnog generala unapređen je 2008. godine, a u čin general-majora vanredno 2018. godine. Obavljao je dužnost komandanta 63. padobranske brigade za vreme NATO agresije na SRJ, komandanta Specijalne brigade, a od 2013. godine je na dužnosti načelnika Uprave za obaveštajno-izviđačke poslove (J-2) Generalštaba Vojske Srbije.

General-major Želimir Glišović postavljen je na dužnost načelnika Uprave za operativne poslove (J-3) Generalštaba Vojske Srbije.

Generalštabno usavršavanje završio je 2005. godine, a Visoke studije bezbednosti i odbrane 2016. godine. U čin brigadnog generala unapređen je 2012. godine a u čin general-majora 2015. godine. Obavljao je dužnost komandanta 3. brigade KoV, a od 2014. godine je na dužnosti zamenika komandanta Kopnene vojske.

Brigadni general Željko Petrović postavljen je na dužnost načelnika Uprave za obuku i doktrinu (J-7) Generalštaba Vojske Srbije.

Generalštabno usavršavanje završio je 2007. godine, a Visoke studije bezbednosti i odbrane 2013. godine. U čin brigadnog generala unapređen je 2015. godine. Na dužnosti komandanta 1. brigade KoV nalazi se od 2014. godine.

Pukovnik ARJ za PVD Milan Popović postavljen je na dužnost načelnika Uprave za planiranje i razvoj (J-5) Generalštaba Vojske Srbije.

KŠ akademiju u Rusiji završio je 2010. godine, a Visoke studije bezbednosti i odbrane 2013. godine. U čin pukovnika unapređen je 2010. godine. Obavljao je dužnost zastupnika komandanta 250. raketne brigade za PVD, a na dužnosti pomoćnika komandanta za operacije Komande Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane nalazi se od 2015. godine.

General-potpukovnik Kenet Makenzi: Rusija može da uništi Ameriku

Brigadni general Vladeta Baltić postavljen je na dužnost zamenika komandanta Kopnene vojske.

Generalštabno usavršavanje završio je 2010. godine. U čin brigadnog generala unapređen je 2018. godine. Na dužnosti načelnika štaba Komande Kopnene vojske nalazi se od 2017. godine.

Pukovnik oklopnih jedinica Željko Tramošljika postavljen je na dužnost načelnika štaba Komande Kopnene vojske.

Generalštabno usavršavanje završio je 2007. godine, a Visoke studije bezbednosti i odbrane 2013. godine. U čin pukovnika unapređen je 2009. godine. Na dužnosti pomoćnika za operacije u Združenoj operativnoj komandi Generalštaba Vojske Srbije nalazi se od 2013. godine.

Pukovnik oklopnih jedinica Zoran Nasković postavljen je na dužnost komandanta 1. brigade KoV Kopnene vojske.

Generalštabno usavršavanje završio je 2012. godine. U čin pukovnika unapređen je 2013. godine. Na dužnosti pomoćnika komandanta za operacije u Komandi Kopnene vojske nalazi se od 2017. godine.

Pešadijski pukovnik Miroljub Čupić postavljen je na dužnost načelnika Uprave za obaveštajno-izviđačke poslove (J-2) Generalštaba Vojske Srbije.

Generalštabno usavršavanje završio je 2008. godine, a Nacionalni ratni koležž u Vašingtonu SAD 2013. godine. U čin pukovnika unapređen je 2009. godine. Na dužnosti zamenika komandanta Specijalne brigade nalazi se od 2015. godine.

Đurić: Ako Priština formira vojsku, KFOR mora istog trena da je razoruža

Kako se navodi u saopštenju, predsednik Vučić je ukaze o postavljenjima na nove dužnosti doneo na osnovu člana 112. stav 2. Ustava Republike Srbije i člana 17. tačka 9. Zakona o Vojsci Srbije.

(Skandalozno.rs/izvor: Tanjug)

Budite prvi sa komentarom na članku "Vučić doneo ukaze o novim postavljenjima u Vojsci Srbiji"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.