Vučić i Medvedev razgovaraju o kupovini PVO sistema “Pancir S1”?

Naoružanje

“Pancir S1” – foto: Reuters/ Maxim Shemetov

Tokom posete ruskog premijera Dmitrija Medvedeva Srbiji biće definisani uslovi kupovine savremene vojne opreme.

Kako za B92 priča vojno-politički analitičar Vlade Radulović, razgovaraće se o kupovini PVO sistema kratkog dometa “Pancir S1”.

Što se tiče “Pancira S1“, reč je o sistemu on može da dejstvuje u radijusu od 20 kilometara, a gađa ciljeve do 15.000 metara u visinu.

Pancir S1 se koristi za zaštitu strateških objekata, zaštitu komandnih centara, sistema komunikacija i sistema dugog dometa“, objašnjava Radulović.

Rusija nam jača i vazduhoplovstvo.

“Srbija od Rusije treba da dobije pored 3 helikoptera Mi-17, još četiri desantno-jurišna helikoptera Mi-35“, priča Radulović, navodeći da je to kratokorčni plan, a dugoročno, Srbija će nastaviti da nabavlja po jednu do dve letelice svake naredne godine.

Radulović očekuje da u narednom periodu budu intezivirani razgovori oko kupovine PVO sistema srednjeg i dugog dometa, kao što su BUK ili eventualno S-400.

Tokom današnje posete Medvedeva očekuje se da budu devinisani uslovi izgradnje Istraživačkog centra za nuklearne tehnologije. Pored ovog sporazuma, srpska i ruska strana potpisaće i još tri u oblasti železničke infrastrukture. Između ostalog, biće potpisan i fitosanitarni sporazum kojim će se jasno definisati uslovi pod kojima će Srbija u budućnosti moći da izvozi voće i povrće u Rusiju.

Time će se izbeći dosadašnji nesporazumi vezani za izvoz voća i povrća u tu zemlju.

(Skandalozno.rs, Izvor: b92.net)

Budite prvi sa komentarom na članku "Vučić i Medvedev razgovaraju o kupovini PVO sistema “Pancir S1”?"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.