Vučić Mekalisteru: Da me tuku motkama, neću priznati Kosovo

Intervju

Aleksandar Vučić – foto: Tanjug/ Dragan Kujundžić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da ne zna šta je to što EU želi od Srbije po pitanju KiM, procenio da ni sami, verovatno, to ne znaju, ali je ponovio da nema govora o tome da prizna kosovsku nezavisnost.

Vučić je to rekao nakon sastanka sa izvestiocem Evropskog parlamenta za Srbiju Dejvidom Mekalisterom, kojeg je, kako je preneo na zajedničkoj pres konferenciji, obavestio sa “ne mnogo dobrim” stvarima i situaciji na Kosovu i Metohiji.

Rekao je da je 10. oktobra 2000. dan otkako nije formirana Zajednica srpskih opština, što je bila jedina obaveza Prišine iz Briselskog sprazuma, dok je Srbija sa svoje strane ispunila sve obaveze.

“Što se tiče međunarodnih faktora, rekao sam da nemam pojma šta hoće od Srbije, ali Srbija neće da prizna nezavisnost Kosova, kako bi oni voleli, pa makar me mlatili motkama po glavi”, naglasio je Vučić.

“Dobro je da imamo mir i neku vrstu stabilnosti. A do kada će to da traje, niko ne zna. Mi hoćemo da odbranimo mir, ali za tango je potrebno dvoje”, rekao je Vučić.

“Mi ćemo učiniti sve da sačuvamo mir. Rekao sam Mekalisteru da ne znam šta se očekuje od Srbije. Nikada neću prihvatiti nezavisnost Kosova. Mi smo spremni da razgovaramo, i uvek dijalog moramo da pretpostavimo drugačijem rešavanju problema. Ali to ne zavisi samo od Srbije”, objasnio je Vučić.

Kad je reč o poziciji Srbije, dosta mu je, kaže, ćutanja i ponižavanja naše zemlje.

(Skandalozno.rs, Izvor: rs.sputniknews.com)

Budite prvi sa komentarom na članku "Vučić Mekalisteru: Da me tuku motkama, neću priznati Kosovo"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.