VUČIĆ O EU: Poruke iz Brisela su ohrabrujuće, želimo više entuzijazma

Vlada Srbije

Aleksandar Vučić – foto: Tanjug

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da su poruke koje su francuski predsednik i nemačka kancelarka uputili nedavno u Sofiji u vezi sa evropskim integracijama ohrabrujuće, ali je napomenuo da niko nije tako veliki entuzijasta koliko bismo to želeli mi na Balkanu.

On je to rekao u intervju za francuski “Mond”, odgovarajući na pitanje da li cilj da Srbija bude spremna da se pridruži EU 2020. godine još uvek ima smisla posle stava koji je nedavno francuski predsednik Emanuel Makron izneo u Sofiji o potrebi da se EU reformiše pre nego što bi došlo do novog proširenja.

“Ono što smo čuli od Emanuela Makrona i Angele Merkel bilo je ohrabrujuće. Naravno, niko nije toliko entuzijastičan koliko bismo to želeli mi, na Balkanu”, rekao je Vučić.

“To je realnost u koju moramo da se uklopimo, ne radimo na snovima. Francuski predsednik mi je izgledao pozitivan, iako je ukazao na potrebu da se EU ojača pre razmatranja novih članstava. On je pravi lider upravo zbog toga što može da kaže teške stvari”, rekao je Vučić u intervjuu za “Mond”.

Vučić je, takođe, istakao da Srbija mora da uradi svoj deo posla, da unapredi sebe, radi, i da već ima značajnih rezultata.

Rusija o optužbama zbog obaranja MH17: Niko ne sme s nama da razgovara jezikom ultimatuma!

“Moj pristup se razlikuje od pristupa Edija Rame (albanskog premijera). Ne želim ni za šta da molim. Moramo da radimo svoj deo posla, moramo da pravimo pomake radi sebe samih”, istakao je Vučić.

On je rekao i da već treću godinu za redom Srbija ima budžetski suficit.

“Komisija pozdravlja naš ekonomski napredak. Znamo šta treba poboljšati: vladavinu prava, slobodu izražavanja … Potrebno nam je više stranih ulaganja”, zaključio je predsednik Srbije.

(Skandalozno.rs/Izvor: Tanjug)

Budite prvi sa komentarom na članku "VUČIĆ O EU: Poruke iz Brisela su ohrabrujuće, želimo više entuzijazma"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.