Vučić o skandalu na HRT: Neću dozvoliti unižavanje srpskih žrtava!

Intervju

Aleksandar Vučić – foto: Tanjug/ Dragan Kujundžić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas je rekao da će Srbija uvek poštovati tuđe žrtve, ali da neće dozvoliti da neko unižava Srbiju i ne poštuje njene žrtve.

– Žao mi je ljudi koji svoju slavu pokušavaju da steknu na kriminalizaciji i negaciju strašnih zločina nad Srbima, pre svega u Drugom svestkom ratu – rekao je Vučić povodom skandala na HRT-u sa predstavljanjem knjige na kojoj su i on i politički lider Srba u Hrvatskoj Milorad Pupovac “svrstani” u promotere kontinuirane “terorističke” politike Srbije.

– Počastvovan sam što sam u društvu Aleksandra Karađorđevića, a verujem da ni Pupovcu ne smeta što ga porede sa Pribićevićem – rekao je Vučić odgovarajući na pitanja novinara na obeležavanju stranačke slave. Kako je rekao, za nas je važno da ne šaljemo takve poruke, i ponovio da Srbija poštuje sve tuđe žrtve, i hrvatske, i bošnjačke i albanske, ali da ne damo da unižavaju Srbiju. Na tako nešto, dodao je, uvek ćemo reagovati, ali ne “vikom i drekom”, već istinom, činjenicama i na miran način. Primetio je i da poslednjih dana bivši ministar spoljnih poslova Hrvatske Davor Ivo Štir ukazuje na “narastajuću snagu” Srbije i da to Hrvatska mora da uzme u obzir i da povede računa kako Srbija ne bi još više ojačala.

– Srbija jača i snaži zbog napretka ekonomije. Srbija je nezavisna zemlja, sama donosi odluke, one se ne donose ni u nekoj ambasadi, niti u bilo kojem inostranom centru moći. Nije lako izgraditi poziciju nezavisne države u 21. veku, posebno kada je u pitanju država sa sedam miliona stanovnika, teritorijalno nevelika, i bez značajnih rudnih bogatstava – rekao je Vučić.

Dodao je da je to što njega vređaju sitnica, a na tendenciju i pokušaje da se umanje srpske žrtve odgovorićemo iz naučnog, kulturološkog i svakog drugog ugla.

Ivica Dačić: Kako “Severni tok” može, a “Južni tok” ne može da se gradi?!

– Na nama je da gradimo najbliže odnose sa svima, ali nećemo da dozvolimo nipodaštavanje srpskih žrtava i unižavanje Srbije, a slavićemo naše pobede – rekao je srpski predsednik.

Podsetio je i da će građani 9, 10. i 11. novembra da vide moćniju Srbiju, i to 30, 40 puta više, a dogodine i 150 puta više moćnu, nego što je bila pre pet godina u smislu vojne opreme i naoružanja.

(Skandalozno.rs/Izvor: Tanjug)

Budite prvi sa komentarom na članku "Vučić o skandalu na HRT: Neću dozvoliti unižavanje srpskih žrtava!"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.