Vučić otkrio plan: Srbija želi organizaciju MUNDIJALA 2030. godine!

Ilustracija

foto-ilustracija: pixabay.com

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da četiri zemlje jugoistočne Evrope, među kojima je i Srbija, žele da organizuju Mundijal 2030. godine.

Pored Srbije, u projektu su i Rumunija, Bugarska i Grčka!

Vučić je to rekao novinarima nakon sastanka kvadrilaterale u Varni i dodao da je to ideja grčkog premijera Aleksisa Ciprasa, a da je dogovoreno na sastanku sa bugarskim i rumunskim premijerima Bojkom Birosovim i Vjorikom Danćilom.

“Želimo kandidaturu za Svetsko prvenstvo 2030. godine. Ideja je potekla od Ciprasa, to moram da priznam. Biće to prilika da unapredimo stadione i infrastrukturu. Glavni protivkandidati su nam Urugvaj, Argentina i Paragvaj” poručio je Vučić.

Kandidaturu za organizaciju Svetskog prvenstva 2030. godine do sada su podneli Urugvaj, Argentina i Paragvaj, a i Maroko želi samostalno da organizuje najveću fudbalsku smotru na svetu.

“Nama je šansa što je Meksiko kao jedna od Latinoameričkih zemalja već dobila 2026. godinu. U svakom slučaju, gde god da bude, na Balkanu ili u Argentini, Paragvaju, Urugvaju, to će biti dobro svetsko prvenstvo”, rekao je predsednik Srbije.

Vučić je istakao da Srbija planira da se kandiduje i za Evropsko prvenstvo u fudbalu za 2028. godine.

“To će za nas biti i problem, ali i ogroman podsticaj da počnemo da radimo na stadionima. Da vidimo na koji način da unapredimo naše stadione i našu sportsku infrastrukturu.”

(Skandalozno.rs, Izvor: Kurir sport)

Budite prvi sa komentarom na članku "Vučić otkrio plan: Srbija želi organizaciju MUNDIJALA 2030. godine!"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.