VUČIĆ PORUČIO AMERICI I EVROPI: Imamo načina da vam se suprotstavimo!

Intervju

Aleksandar Vučić – foto: Tanjug

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je da međunarodnoj zajednici, koja je garant Briselskog sporazuma, a ne samo Albancima, više ništa ne veruje kad je o formiranju Zajednice srpskih opština reč.

– O ZSO se priča na svakom sastanku. Ja im ne verujem ništa. Pet godina me lažu. Pet godina tražim i sada kažem: Lažete me! Ne samo Albanci. NJima nisam previše ni verovao, već vama iz međunarodne zajednice, rekao je predsednik odgovarajući na pitanja novinara u Prokuplju, prenosi Tanjug.

Vučić je podsetio da je Srbija ispunila sve što je potpisala.

– Oni su vaše mezimče, vi ste im napravili “nezavisnu državu”, vi, SAD i mnoge evropske zemlje. Kako ne možete da nagovorite vaše mezimče da ispuni što je potpisalo, a vi ste garant toga, istakao je Vučić. Kazao je da vidi da međunarodnu zajednicu to pitanje uopšte ne interesuje, a Albance svakako nikada nije interesovalo.

– Jedino kada treba negde za nešto da se napadnu Srbi, tu su šampioni, kritikovao je šef srpske države, dodajući da nismo mi sasvim bez načina da se svemu tome suprotstavimo.

Kazao je i da ne očekuje „baš ništa” od Specijalnog suda za OVK.

Podsetio je da je prošlo 14 godina od strašnog pogroma, ubijanja, proterivanja Srba i rušenja naših crkava, krstova sa njih, a da niko nije za taj pogrom odgovarao.

– Nijedan čovek nije odgovarao za taj pogrom. Toliko o Euleksu i međunarodnoj pravdi, konstatovao je predsednik Srbije.

Španski premijer neće na samit EU-Balkan, jer ne želi da se slika sa Tačijem?

Srbi su danas, prema njegovim rečima, nešto zadovoljniji zato što je mirnije, što predstavnici Srbije potpuno slobodno o svemu govore i to pred najvišim stranim predstavnicima, što nije bio slučaj ranije, kada su se sakrivali u mišju rupu ili govorili samo jedni protiv drugih, s ciljem da ostanu na vlasti.

– Ja danas uz podršku građana svakome govorim u lice i brinem o sudbini naroda, rekao je Vučić. Naveo je da će se Srbija boriti mirnim sredstvima i neće nikoga provocirati.

Što se tiče takozvane “kosovske vojske”, predsednik je ponovio pitanje:

– Gde piše da imaju pravo na to? Kada to pitam – tišina, maca pojela jezik… Zato što to ne piše nigde. Ne možete zasnivati sve na nasilju, i tome nekad dođe kraj, poručio je Vučić.

Istakao je da je važno da Srbi razumeju da je država Srbija uz njih, iako ima vrlo ograničeno polje delovanja. Ukazao je da Beograd uspeva da im isplaćuje plate i penzije, pruža pomoć.

– Mislim da smo mnogo više pomogli ljudima nego što je dogovoreno u Lapljem Selu. Mislim da smo napravili time neki pomak, rekao je Vučić.

Istakao je da je važno da se reši pitanje Kosova i Metohije, jer ćemo se u suprotnom “topiti i nestajati”.

Odron betonske konstrukcije na južnom kraku Koridora 10 – FOTO

Albanci opstruišu istragu ubistva Olivera Ivanovića

Kako to da mi opstruišemo istragu ubistva Olivera Ivanovića, kad je ona u rukama Albanaca i “kosovske policije”, upitao je Vučić na molbu da prokomentariše izjavu lidera Narodne stranke Vuka Jeremića.

– Najpre da primetim: Da li on to poručuje iz švajcarskih Alpa, gde se odmara od angažmana u UN? Pa odande poručuje da neko u Srbiji opstruiše istragu, iako je Olivera Ivanovića video tri puta u životu, dok je Oliver bio moj, da ne kažem prijatelj, ali dobar poznanik, rekao je Vučić, prenosi Tanjug.

Dodao je da su inače naše sumnje sve veće i u pogledu istrage i kad je o njenim rezultatima reč. Najavio je da će o tome više govoriti u sutrašnjem obraćanju naciji i zaključio da se čini “da će naše sumnje na kraju biti potvrđene”. Nasuprot primedbama Jeremića o opstrukciji istrage, Vučić je njega upitao ko je opstruisao istragu o ubistvu Ranka Panića.

Vladimir Putin obelodanio: Idemo na Mars! – VIDEO

Na pitanje da prokomentariše najavu da neke televizije pripremaju specijalne emisije o njegovoj prošlosti, Vučić je poručio „samo neka prave” i dodao da Draganu Đilasu i Draganu Šolaku želi još mnogo miliona, ali i da narodu vrate ono što mu je oteto.

– Nema ničega što sam ukrao, niti bilo čega gde sam ojadio svoj narod, rekao je Vučić.

Dodao je da on, za razliku od njih, navodno bezgrešnih, jeste grešio, ali je uvek nastojao da se bori za svoj narod.

– I nemam 25 miliona evra, rekao je i dodao da mu to nije ni važno, već da li ćemo uspeti da uvećamo broj ljudi u Toplici za 25.000.

(Skandalozno.rs/Izvor: Tanjug)

Budite prvi sa komentarom na članku "VUČIĆ PORUČIO AMERICI I EVROPI: Imamo načina da vam se suprotstavimo!"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.