Vučić poslao poruku Rusiji: Srbija više nema poverenja u NATO

Intervju

Aleksandar Vučić – foto: Tanjug/ Dragan Kujundžić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obavestio je ambasadora Rusije Aleksandra Čepurina da Srbija nema više razloga da ima poverenja u Misiju Kfor, odnosno NATO na Kosovu i Metohiji, jer se pokazalo da je sve što su govorili o kretanju jedinica ROSU — izmišljotina.

Predsednik Vučić i predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić sastali su se sa ambasadorom Ruske Federacije Aleksandrom Čepurinom i zahvalili mu što Rusija razume šta se tačno dešava na Kosovu i Metohiji i koliko su ugroženi mir i stabilnost u celom regionu, prenosi Tanjug.

Vučić je naglasio da je reč o do sada najsnažnijem pokušaju ugrožavanja opstanka Srba na Kosovu i Metohiji.

On je rekao da će Srbija i u postojećoj situaciji nastaviti da se ponaša ozbiljno i odgovorno, ali i da nema više razloga da ima poverenja u Misiju Kfor, odnosno NATO na Kosovu i Metohiji, jer se pokazalo da je sve što su govorili o kretanju jedinica ROSU — izmišljotina.

Ambasador Čepurin je istakao da rusko rukovodstvo s pažnjom prati razvoj situacije, što se vidi i iz saopštenja Ministarstva spoljnih poslova Ruske Federacije, i da veruje da će Srbija, kao ozbiljna država, umeti da se odgovorno nosi sa provokacijama i pretnjom konfrontacijama.

Evo kako strani mediji izveštavaju o brutalnoj akciji Albanaca na Kosovu

Drama na Kosovu, Srbi kreću na prelaze posle upada ROSU – VIDEO

(Skandalozno.rs, Izvor: rs.sputniknews.com)

1 komentar na "Vučić poslao poruku Rusiji: Srbija više nema poverenja u NATO"

  1. Све има своје границе,потребно је настојати бити разуман, али када ти вријеђају, лажима, интелигенцију годинама…, ако не кажеш у једном моменту “не може више”, ризикујеш да заиста не изгубиш разум!?

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.