Vučić: Srbija je uvređena; Netanijahu dolazi u Beograd

Intervju

Benjamin Netanijahu – foto: Tanjug/AP

Izraelski premijer Benjamin Netanijahu prihvatio poziv da poseti Srbiju. U telefonskom razgovoru, predsednik Aleksandar Vučić je Netanijahuu rekao da je Srbija uvređena učešćem aviona i pilota izraelskog ratnog vazduhoplovstva u tzv. proslavi operacije „Oluja“ u Kninu, ali da je spremna da radi na jačanju saradnje sa Izraelom.

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je telefonom sa premijerom Izraela Benjaminom Netanijahuom, saopštila je Služba za saradnju s medijima predsednika.

Premijer Netanijahu je prihvatio poziv predsednika Vučića da poseti Srbiju, kako bi nastavili da unapređuju politički dijalog, ekonomsku saradnju i kulturne veze Srbije i Izraela, čime bi osnažili i međusobno razumevanje i poverenje.

Srbija Izraelu: Šta će vaši avioni na proslavi Oluje? Ovo nije prijateljski gest!

Predsednik Vučić je rekao premijeru Netanijahuu da je Srbija uvređena učešćem aviona i pilota izraelskog ratnog vazduhoplovstva u takozvanoj proslavi operacije „Oluja“ u Kninu, ali da je spremna da radi na jačanju saradnje sa Izraelom, u duhu najboljeg i najčvršćeg prijateljstva srpskog i jevrejskog naroda.

„Srbija ostaje posvećena razvoju sveukupnih odnosa sa Izraelom i sa zadovoljstvom ističem kako je Beograd nedavno prijateljski dočekao predsednika Rivlina, kada je jednoj ulici dodeljeno ime Teodora Hercla, duhovnog oca izraelske države“, naglasio je predsednik Vučić, javio je RTS.

Dvojica sagovornika su se saglasili da postoje velike mogućnosti za saradnju dveju zemalja u poljoprivredi, kao i u informacionim tehnologijama, s obzirom na veliko iskustvo Izraela u tim oblastima, navodi se u saopštenju Službe za saradnju s medijima predsednika.

(Skandalozno.rs, Izvor: rs.sputniknews.com)

Budite prvi sa komentarom na članku "Vučić: Srbija je uvređena; Netanijahu dolazi u Beograd"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.