Vučić sutra dočekuje ruske „migove“

Ilustracija

MIG-29, foto: Tanjug

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovaće sutra na aerodromu Batajnici prijemu dva MiG-a 29, koje je Srbija nabavila od Ruske Federacije, a koji su remontovani i modernizovani i u potpunosti pripremljeni za let.

Remont ta dva aviona obavljen je u Srbiji.

Vučić je u obraćanju novinarima posle pokazne vežbe gađanja iz streljačkog naoružanja u Nikincima, krajem jula, najavio da će pre kraja godine u upotrebi u Vojsci Srbije biti najmanje osam ili devet aviona MiG 29, prenosi Tanjug. Srpski predsednik je dodao da će prvi put u upotrebi biti osam ili devet borbenih aviona četiri plus generacije.

On je tada najavio i da će Srbija nabaviti devet novih „Erbasovih“ helikoptera H145M, ali i još tri Mi-17 i četiri Mi-35 borbena helikoptera.

Šest „migova“ 29, koje je zvanični Beograd nabavio u okviru vojno-tehničke saradnje sa Ruskom Federacijom, stiglo je u Srbiju u oktobru prošle godine.

Vučić je po dolasku tih aviona rekao da će Srbija imati ozbiljnu eskadrilu, ubedljivo najsnažniju u regionu, kao i da sa tim avionima rešava problem za narednih 20 godina.

(Skandalozno.rs, Izvor: rs.sputniknews.com)

Budite prvi sa komentarom na članku "Vučić sutra dočekuje ruske „migove“"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.