Vučić traži pomoć od Merkelove u Davosu

Politika

Aleksandar Vučić i Angela Merkel – foto: AP

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se u Davosu sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel, sa kojom će razgovarati o tome može li i kako da pomogne Srbiji u vezi sa kvotama EU za čelik, o ekonomskim pitanjima generalno i, svakako, o Kosovu i Metohiji.

To je njihov 15. susret do sada, uključujući i vreme kada je Vučić bio premijer.

Iako je u CDU formalno predala liderstvo Anegret Kramp-Karenbauer, Merkelova i dalje, kao i njena stranka, čvrsto drži konce kako nemačke, tako i evropske politike.

„Sa njom nema gluposti na koje su srpski političari navikli, pa su pokušavali da je šarmiraju i slično. Suviše je ona ozbiljna, morate dobro da se pripremite, da imate odgovore na sva pitanja, da dobro razumete šta Nemačka želi, da razumete šta Srbija želi i da biste dobili najviše“, rekao je Vučić u Davosu uoči susreta, obrazlažući zašto se za taj susret dobro pripremio.

Kako je rekao, uprkos ličnim garancijama predsednika EK Žan Klod Junkera, Srbija nije srećna suštinom odluke EU o čeliku i zbog toga će nastaviti da moli Merkelovu da nam pomogne.

„Moliću kancelarku da nam po tom pitanju pomogne“, rekao je Vučić.

„Naravno, tu su i Kosovo i Metohija i ekonomija“, rekao je Vučić i dodao da je Merkelovoj već zahvalan, jer pokazuje ozbiljnost i razume koliko politička situacija na Balkanu nije jednostavna, preneo je Tanjug.

„Veoma važan sastanak“, konstatovao je srpski predsednik.

(Skandalozno.rs, Izvor: rs.sputniknews.com)

Budite prvi sa komentarom na članku "Vučić traži pomoć od Merkelove u Davosu"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.