Vučić: Tražili smo od Francuza raspored sedenja i dobili skoro ljutit odgovor

Skandalozan protokol

foto: AP/ Francois Mori

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić smatra da je Srbija na častan način predstavljena u Parizu na obeležavanju sto godina od pobede u Prvom svetskom ratu i dodao da mu nije palo na pamet da zbog rasporeda sedenja pravi bilo kakav skandal i da tako baci senku na sve žrtve koje je Srbija dala u tom ratu.

Vučić je, odgovarajući na pitanja novinara, primetio da su mu neki govorili da je trebalo da napusti skup ili da nije trebalo ni da ide…

Objasnio je da smo pre deset dana tražili taj raspored, plašeći se upravo stvari kakve su se desile, ali da smo zauzvrat dobili skoro ljutit odgovor da „neko vodi računa o tome“.

Videli smo, kaže, da neko jeste vodio računa, na štetu Srbije, i dodao da su ga neki ubeđivali i da je reč o abecednom redu, ali da je to laž i neistina i da je to učinjeno tako zbog nečije političke, i to dnevno političke odluke ili ne samo političke…

Vučić je rekao i da nije dalje ostao na skupu u Parizu, te zbog svega toga ne zna šta se dalje tamo dešavalo i ponovio da nije želeo da pravi skandale i da ostane zabeleženo da je Srbija zemlja koja pravi skandale.

Marin le Pen: Šokirana sam načinom na koji su se odnosili prema predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću

Onima koji kažu da je trebalo da ljutito reaguje poručio je da ga ne vuku za jezik, te podsetio da njega svi poštuju, da je sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel imao više od 10 sastanaka:

„Neki nisu imali nijedan, ili su imali jedan, a, bolje bi bilo da ni taj jedan nisu imali, jer ih je Merkelova ’isprašila‘, zbog lažljive politike koju su vodili“, podsetio je.

Reč je, kaže, o onima koji ne smeju ni da pisnu u stranim ambasadama i koji na svakom mestu i svuda govore da bi priznali nezavisno Kosovo, a da ovo što pričaju o tobože njegovoj odbrani rade samo zato jer im je to način da sruše Vučića sa vlasti.

Ambasador Francuske uputio izvinjenje predsedniku Vučiću i srpskom narodu

„A kada se to ranije neki ambasador izvinio Srbiji!?“

Vučić je veoma zadovoljan izvinjenjem ambasadora Francuske u Beogradu, Frederika Mondolonija, zbog incidenta koji se dogodio u Parizu sa rasporedom sedenja na centralnoj manifestaciji povodom obeležavanja kraja Prvog svetskog rata.

“Francuski ambasador je pokazao da je veliki čovek i ja mu na tome zahvaljujem“, rekao je Vučić i zapitao:

A kada se to ranije neki ambasador izvinio Srbiji!?

Napominjući da je to prvo izvinjenje Srbiji sa Zapada, te da on najbolje zna šta se u Parizu dogodilo, predsednik je rekao da njega, ipak, zanimaju neke druge stvari, kao što su, na primer, francuske investicije u Srbiji.

Da li će predsednik Francuske Emanuel Makron reagovati, Vučić kaže da ne zna.

Važno je da imamo podršku Makrona na našem evropskom putu“, kazao je Vučić i istakao da se ne bi kladio da će neki, koji su u Parizu, kako je rekao, „bili vidljiviji“, imati takvu podršku.

Vučić je ukazao i da su se u Parizu, kako je rekao, odigravale neke druge stvari, ali da se Srbija takvim stvarima nije niti će se služiti.

(Skandalozno.rs, Izvor: rs.sputniknews.com)

Budite prvi sa komentarom na članku "Vučić: Tražili smo od Francuza raspored sedenja i dobili skoro ljutit odgovor"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.