ZABRANJENO U EVROPI, NA BALKANU DOZVOLJENO?! ERDOGAN: Održaću predizborni miting u Sarajevu!

Intervju

Redžep Erdogan – foto: Tanjug/AP

Iako je juče iz Ministarstva spoljnih poslova BiH saopšteno da o tome još nisu dobili nikakvu službenu informaciju, Erdogan je novinarima rekao da u okruženju u kojem neke zemlje raspravljaju hoće li Turskoj omogućiti kampanju, “radije ćemo se povezati s našim građanima u Bosni i Hercegovini”.

“Doći ćemo zajedno s našim građanima iz evropskih zemalja u dvoranu u Bosni “, rekao je Erdogan, preneo je sarajevski portal Kliks pozivajući se turski dnevnik Hurijet.

On je, kako se navodi, dodao da je uveren da će turski državljani sigurno nastaviti kampanju u evropskim zemljama, odnosno u državama u kojim žive.

Hurijet navodi da bi skup u Sarajevu trebalo da bude održan 20. maja, ali da još ništa nije zvanično saopšteno.

U Turskoj su za 24. jun zakazani vanredni parlamentarni i predsednički izbori.

Ovo će biti prvi izbori od referenduma o ustavnim promenama kojim je prošle godine stvorena podloga za davanje većih ovlašćenja predsedniku.

Ta ovlašćenja će na snagu stupiti tek nakon predsedničkih izbora.

NATO saopštio: Osiromašeni uranijum nije uzrok zdravstvenih rizika, to je naučna činjenica

Nemačke, austrijske i holandske vlasti ranije su zabranile turskim političarima da ne teritoriji njihovih zemalja održavaju predizborne skupove pravdajući to “zabrinutošću zbog javnog reda”.

(Skandalozno.rs/izvor: Tanjug)

Budite prvi sa komentarom na članku "ZABRANJENO U EVROPI, NA BALKANU DOZVOLJENO?! ERDOGAN: Održaću predizborni miting u Sarajevu!"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.