Zagreb: Vučić doneo hrpu čudne dokumentacije, i zbunio hrvatske novinare

Advertisement

Hrvatska

foto: Index

Dok je još trajao sastanak predstavnika Srbije i Hrvatske na Pantovčaku, ispred hale je postavljen sto s hrpom misteriozne dokumentacije.

Okupljeni su sa čudom posmatrali nekoliko desetina uvezanih spisa i svesaka koji datiraju iz 90-ih godina, ne znajući o čemu se radi, sve dok im predsednik Vučić nije objasnio.

foto: Index

– Ovo je dokumentacija iz opštine Dvor na Uni. Ovo vam je popis tih dokumenata, mi uvek donesemo te dokumente. To je popis rođenih, venčanih i umrlih iz Dvora na Uni – pojasnio je Vučić.

Advertisement

Ovo je samo podsetnik na 220.000 Srba koji su tokom akcije “Oluja” poterani iz ovih krajeva i dokaz da su pre te akcije u njima živeli – Srbi. Dokumentacija je i dokaz da nismo zaboravili na to da je 8. avgusta 1995. godine u lokalnoj osnovnoj školi ubijeno devet srpskih civila sa hendikepom.

foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Upitan da li je spreman ustupiti dokumente iz vukovarske bolnice u kojima ima podataka o mnogim nestalim osobama, Vučić je mnoge iznenadio odgovorom.

Advertisement

– Sve ćemo učiniti što možemo kako bismo pomogli po pitanju nestalih. Napravićemo pomak i verujem da ćemo ga napraviti vrlo brzo. Nije mi problem da kažem da je počinjen zločin u kojem je ubijeno 200 Hrvata, ali se nadam i da Hrvatima nije problem da kažu da je počinjen zločin nad Srbima – rekao je Vučić.

Na pitanje sa kojim stavom ide u posetu kardinalu Bozaniću, Vučić je rekao da ide s dobrom namerom.

– Pitanje Stepinca i Jasenovca jako je bolno za Srbe. Kod kardinala Bozanića idem s dobrom namerom i zahvaljujem predsednici što je taj sastanak organizovala – kaže Vučić.

(Skandalozno.rs, Izvor: telegraf.rs)

Advertisement

Budite prvi sa komentarom na članku "Zagreb: Vučić doneo hrpu čudne dokumentacije, i zbunio hrvatske novinare"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.