ZAHTEV RADIKALA: Vlast da hitno prizna Vladu Republike Srpske Krajine

SRS

Foto: printscreen/youtube

U saopštenju za javnost SRS je ponovila činjenice o Oluji i pozvala vlast u Srbiji da konkretno reaguje.

Radikali podsećaju da je prošlo 23 godine od zločinačke akcije Oluja koja je izvedena uz podršku Sjedinjenih Američkih Država.

Tokom najvećeg etničkog čišćenja na teritoriji Evrope od Drugog svetskog rata, ustaše su u zloglasnoj Oluji ubile više od 2.000 Srba, a preko 250.000 ih je proterano sa vekovnih ognjišta. Na teritoriji Republike Srpske Krajine porušeno je oko 25.000 srpskih kuća, 78 crkava i 181 pravoslavno groblje. To je zločin koji se ne sme zaboraviti.

Parastos žrtvama Oluje održan je u Beogradu u Crkvi Svetog Marka, a u ime Srpske radikalne stranke prisustvovali su potpredsednik Vjerica Radeta, zamenik generalnog sekretara i narodni poslanik Ružica Nikolić i potpredsednik Izvršnog odbora Miroslav Ivković.

“Dužnost je svakog Srbina da nikada ne zaboravi svoje mučenike i da ima svest o tome da Republiku Srpsku Krajinu moramo osloboditi, kad, tad.”, navode radikali u saopštenju.

Takođe zahtevaju od vladajućeg režima u Srbiji da prizna Vladu Republike Srpske Krajine u progonstvu i da u svim diplomatskim razgovorima insistira na oslobađanju okupirane srpske države.

Skandalozan tvit hrvatskog profesora o Oluji izazvao bes u Srbiji, ali i u Hrvatskoj

Saopštenje završavaju rečima: “Dogodine u Kninu!”

(Skandalozno.rs/izvor: Pravda.rs)

Budite prvi sa komentarom na članku "ZAHTEV RADIKALA: Vlast da hitno prizna Vladu Republike Srpske Krajine"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.