Zamenik premijera Kine potvrdio interesovanje za izgradnju kanala Beograd-Solun!

Ilustracija

Kanal “Morava” koji bi povezivao Beograd i Solun i doveo do procvata stočarstva u Srbiji, finansiraće kompanije iz Kine – ili su barem raspoložene za tako nešto.

Prema rečima Jung Čanga, potpredsednika Demokratske alijanse za napredak, najveće političke partije u Hongkongu i člana kineskog parlamenta, izgradnja ovog kanala bi poboljšala srpsku poljoprivredu.

Kanal “Morava” bi, osim što bi regulisao tok reke, poboljšao vodeni saobraćaj i sprečio poplave, unapredio i stočarstvo, a Kina bi onda uvozila srpsko meso.

Zbog perspektive tog kanala nekoliko kompanije iz Kine je zainteresovano za njega, zbog čega su se sastali sa predstavnicima vaše Vlade – rekao je Čang za “Informer”, napominjući da ih je srpska Vlada uverila da u Srbiji mogu da računaju na dugoročno poslovanje, zbog čega Kina i Hongkong žele da svoj veliki kapital ulože u nas.

Kako je Jung Čang rekao, imajući u vidu kolike su potrebe Kine za goveđim i ovčjim mesom, obostrana korist koju će naša i njegova zemlja imati od izgradnje kanala “Morava” bila bi neprocenjiva,

Takođe, Kina ne planira da se tu zaustavi, već želi da tu dobru saradnju proširi i na druge oblasti.

– Primera radi, vaši sportisti su toliko uspešni da nema razloga da ne dođu kod nas i prenesu nam svoja iskustva.

Sport, umetnost i turizam su oblasti koje i te kako možemo da povežemo, napominje ovaj kineski političar, dodajući da je Srbija most koji povezuje zemlje EU i Azije, zbog čega je idealno tržište preko kog će se plasirati roba u Evropu.

(informer)

[adsenseyu4][adsenseyu4]

Budite prvi sa komentarom na članku "Zamenik premijera Kine potvrdio interesovanje za izgradnju kanala Beograd-Solun!"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.