ŽIVADIN JOVANOVIĆ: Zapad želi dogovor u vezi sa Kosovom!

mapa

Foto: printscreen/wikipedia

Dačićeva izjava je istina, uveren je nekadašnji ministar spoljnih poslova Jugoslavije Živadin Jovanović.

On ističe da je to tačna definicija odnosa međunarodne zajednice prema Srbiji po pitanju Kosova i Metohije.

Jovanović kaže da vodeće zapadne zemlje već duže vreme nastoje da pritiscima, pretnjama, laskanjima i podmićivanjem donacijama i investicijama iznude od Srbije priznanje nezavisnosti Kosova.

Bivši diplomata je rekao da je cilj Međunarodne zajednice, odnosno EU i NATO, da Srbija odustane od Rezolucije 1244 i od odbrane svog suvereniteta i teritorijalnog integriteta.

Međunarodna zajednica laže predsednika Aleksandra Vučića i ne računa ni sa kakvim kompromisom, već očekuju samo priznanje, rekao je šef srpske diplomatije Ivica Dačić, a Jovanović se slaže da je ono što nam rade to da nas varaju.

Jovanović objašnjava da međunarodna zajednica koristi EU kako bi Srbiju uvukla u lukavu geopolitičku igru prekrajanja i uspostavljanja novih granica na Balkanu.

“Zapad želi “dil”: oni nama članstvo u EU, mi njima priznanje nove države”, kaže bivši diplomata.

“Ali, to nije moguće bez pristanka Srbije, jer niko drugi ne može da se odrekne Rezolucije 1244, koja je “Damoklov mač” nad glavama kreatora međunarodne politike”, navodi Jovanović.

Ovaj veliki trošak BANKE više ne naplaćuju zahvaljujući POBUNI KLIJENATA

Uveren je da pod pritiscima i ucenama Međunarodne zajednice Srbija neće potpisati pravno obavezujući sporazum kojim bi se odrekla KiM.

“Ako bi se to ikada desilo, uzrokovalo bi gomilanje konfliktnog potencijala na Balkanu i sukobe veće nego što se ikada desili”, ukazuje sagovornik Tanjuga.

Dodaje da Srbija ima istorijsku šansu i ulogu da pomogne Zapadu i EU da evoluiraju i napuste politiku unipolarnog poretka iz devedesetih što bi, kaže, podrazumevalo prihvatanje Srbije kao ravnopravnog partnera i važnog faktora na Balkanu.

(Skandalozno.rs/Izvor: Tanjug)

Budite prvi sa komentarom na članku "ŽIVADIN JOVANOVIĆ: Zapad želi dogovor u vezi sa Kosovom!"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.