Zoran Drobnjak: Zatražićemo da se cene putarina povećaju i da se uvede naplata putarina na magistralnim putevima

Ilustracija

foto-ilustracija: pixabay.com

V.d. direktora JP “Putevi Srbije” Zoran Drobnjak izjavio je danas da će zatražiti od vlade da se cene putarina povećaju za 10 odsto i da se uvede naplata putarina na magistralnim putevima.

Drobnjak je naveo da će vladi i Ministarstvu saobraćaja predložiti i da se na putevima prvog reda, odnosno, magistralnim putevima uvede naplata putarine za teška vozila teža od 7,5 tona.

– Osim povećanja prihoda, tako ćemo povećati i bezbednost saobraćaja, jer upravo ti kamioni izbegavaju naplatu putarine, pa kad to rade, onda da im naplaćujemo na magistralnim putevima – rekao je Drobnjak za TV Prva.

Dodao je da u Srbiji postoji najpošteniji sistem plaćanja putarine – koliko pređete kilometara, toliko platite.

Drobnjak je potvrdio i da će na auto-putu od Beograda do Niša biti postavljeno 56 kamera da bi se, kako kaže, poboljšala bezbednost saobraćaja.

Naveo je da će od Beograda do Niša, na svakih 15 kilometara, biti postavljeno i 14 portala sa dve kamere koje će snimati stanje na putu u oba smera.

Sramota u Srbiji: Već izgrađeni auto-put mora da se ruši, i gradi ponovo

Na pitanje kako će funkcionisati taj sistem, Drobnjak je objasnio da kamere snimaju vreme kada je vozač prošao od jednog do drugog portala, a softver na osnovu tog vremena izračunava prosečnu brzinu i šalje izveštaj policiji ukoliko je prekoračena dozvoljena brzina.

Drobnjak je naveo da je obavljen tender za javnu nabavku i da će kamere i portali biti postavljani do marta ili aprila sledeće godine.

(Skandalozno.rs, Izvor: Tanjug)

Budite prvi sa komentarom na članku "Zoran Drobnjak: Zatražićemo da se cene putarina povećaju i da se uvede naplata putarina na magistralnim putevima"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.