ZVANIČNI ZAGREB IZDAO SAOPŠTENJE: Evo šta su rekli o Hrvatima koji su učestvovali u neredima na derbiju

navijač

Foto: beta

Ministarstvo spoljnih i evropskih poslova Hrvatske je saopštilo da su četvorica hrvatskih državljana učestvovala u neredima u Beogradu.

To saopštenje je izdato na osnovu dobijenih informacija iz nadležnih službi u Srbiji, a posle incidenata na fudbalskoj utakmici između Partizana i Crvene zvezde.

Protiv njih nije sproveden nikakav policijski postupak, navodi se u odgovoru službe za odnose s javnošću hrvatskog Ministarstva u odgovoru na upit agencije Hina o sinoćnjem incidentu.

[adsenseyu1]

U saopštenju se kaže da “dvojica hrvatskih državljana nisu zatražila lekarsku pomoć, jedan je zatrazio te je u međuvremenu otpušten iz bolnice, dok se jedan hrvatski državljanin nalazi na neurohirurgiji Vojno-medicinske akademije u Beogradu”.

Nijedna od tih osoba, navodi Hina, nije zatražila konzularnu pomoć Ambasade Hrvatske u Beogradu.

VEST IZ RUSIJE KOJA JE „OHLADILA ZAPAD“: Moskva želi vojnu bazu u Srbiji!

Ambasada Republike Hrvatske u Beogradu u stalnom je kontaktu s nadležnim telima Republike Srbije, a Ministarstvo spoljnih i evropskih poslova će, u skladu sa svojim ovlašćenjima i mogućnostima, te ukoliko hrvatski državljani to i zatraže, pružiti svu potrebnu konzularnu pomoć u cilju zaštite hrvatskih državljana – zaključuje se u saopštenju.

(Skandalozno.rs/Dnevno.rs/Izvor: B92,agencije)

[adsenseyu2]

Budite prvi sa komentarom na članku "ZVANIČNI ZAGREB IZDAO SAOPŠTENJE: Evo šta su rekli o Hrvatima koji su učestvovali u neredima na derbiju"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.