ZVER NA TOČKOVIMA: Pogledajte kakva se LIMUZINA sprema za TRAMPA! – VIDEO

Predsednički kandidat

foto: AP/Tanjug

Amerika će 20. januara 2017. i zvanično dobiti novog predsednika, ali veoma je verovatno da će Donald Tramp na inauguraciju u Vašington stići u novoj “Zveri”, najsigurnijoj predsedničkoj limuzini na planeti.

Pre samo dve godine Barak Obama je zaseo u u novi model predsedničkog automobila, ali Tramp će se uskoro voziti u poboljšanoj verziji Kadilaka, koji zbog impresivnih karakteristika nosi nadimak Zver.

[adsenseyu5]

OVDE možete videti sliku limuzine vredne 1,5 miliona dolara u test fazi, koja će naravno, kao i aktuelna verzija, biti ofarbana u crno za premijerno prikazivanje na Trampovoj inauguraciji 20. januara sledeće godine.

Bela kuća je sa Dženeral motorsom potpisala ugovor za razvoj predsedničkih limuzina vredan 15 miliona dolara.

Plan američke administracije je da u svakom momentu ima na raspolaganju flotu od 12 predsedničkih automobila, koji bi po potrebi bili raspoređivani prilikom poseta predsednika po svetu.

Tehničke karakteristike nove “Zveri” drže se u tajnosti, ali nema sumnje da buduća verzija neće biti ništa manje impresivna od aktuelne.

Blindirani Kadilak je toliko jak da automobilski stručnjaci, pola u šali pola u zbilji, kažu da bi mogao da izdrži i udar asteroida.

[adsenseyu1]

Foto: Tanjug/AP

foto: Tanjug/AP

Najtanji deo karoserije iznosi 12,5 centimetara, a najdeblja su vrata sa čitavih 20 centimetara. Vrata “zveri” su teška koliko i vrata na kabini boinga 757.

[adsenseyu1]

Tehničke karakteristike nikada zvanično nisu obelodanjene, ali prema nekim verzijama, predsednička limuzina je izrađena tako da može da izdrži duži napad atentatora, eksploziju nagazne mine, udare protivtenkovskih projektila.

Zato je i logično da ovo prevozno sredstvo smatraju za bunker na točkovima. U njemu predsednik ima i niz telekomunikacijskih uređaja. Zanimljivo je da samo jedan prozor sme da se otvori. I to onaj kod vozača, ali samo nešto više od 7 santimetara.

Ako se gume oštete na bilo koji način, vozilo nastavlja bez problema na felnama svoj put. Rezervoar je toliko oklopljen da neće eksplodirati čak ni pri direktnom udaru.

[adsenseyu1]

Kabina “zveri” je potpuno zaštićena od eventualnog biohemijskog napada. za svaki slučaj, gepeku se nalazi protivpožarna oprema, zalihe kiseonika, pa čak i zalihe Obamine krvne grupe!

Ispod prednjih farova skrivena je kamera koja ima mogućnost noćnog snimanja. Obama u kolima ima na raspolaganju niz telekomunikacijskih uređaja, između ostalih i telefon sa direktnom vezom sa potpredsednikom i Pentagonom.

(Skandalozno.rs, Izvor: telegraf.rs)

[adsenseyu2]

Budite prvi sa komentarom na članku "ZVER NA TOČKOVIMA: Pogledajte kakva se LIMUZINA sprema za TRAMPA! – VIDEO"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.