Zvezdi, za “zelenim stolom”, priznata titula iz 1946. godine, predstavnici Partizana ogorčeni

Zvezda

Stadion “Rajko Mitić” – foto: pixabay.com

Pravna komisija FSS donela je odluku o tituli iz 1946. godine i odlučila da prizna Crvenoj zvezdi tu titulu, pa će crveno-beli i zvanično moći da ističu da su osvojili 30. titula!

Komisija u sastavu predsedavajućeg Dejana Šuputa, predstavnika Zvezde Dragana Miloševića, predstavnika Partizana Vladimira Vuletića, kao i na ostalih članova Veljka Radulovića i Božidara Beronje, iznela je argumente, a na kraju je glasanjem odlučeno da se usvoji zahtev Zvezde. Tri člana komisije glasala su za, protiv je bio Vladimir Vuletić, a uzdržan predsednik komisije Dejan Šuput.

Podsetimo, Zvezda je pokrenula ovu incijativu za priznavanje titule iz prvenstva 1946. godine, koje je održano na nivou republike Srbije. Ta titula je u Hrvatskoj priznata Hajduku iz Splita za takmičenje održano u okviru Hrvatske.

Tek naredne godine održano je prvenstvo na saveznom nivou u okviru kojeg su učestvovali predstavnici republika, koji su se kvalifikovali kroz ta prvenstva, pobednik prvenstva Autonomne pokrajine Vojvodine, kao i Partizan kao klub Jugoslovenske narodne armije.

Vuletić je posle glasanja rekao da je ovo poraz prava.

– Tri člana komisije su glasala za, jedan je bio protiv, to sam bio ja. Ovo je poraz prava – poručio je besno Vuletić, koji je najavio žalbu!

Mi nećemo dozvoliti da se na ovakav način unižava pravo i mi ćemo nakon odluke Skupštine pokrenuti upravni spor pred Upravnim sudom Republike Srbije i tek nakon što najviša instanca donese odluku. Partizan ima iskustvo sa pobedama na sudu, gde odluke nisu unapred skrojene. I dalje govorim “No passaran“, ovo neće proći!

Dok živim i dok dišem nadam se, Partizan se sa ovim neće složiti, jer jedna sila dignutih ruku ne može da bude jača od sile argumenata koje smo predočili – rekao je Vuletić.

(Skandalozno.rs, Izvor: telegraf.rs)

Budite prvi sa komentarom na članku "Zvezdi, za “zelenim stolom”, priznata titula iz 1946. godine, predstavnici Partizana ogorčeni"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.