19 sekundi ČUDNOG rukovanja Donalda TRAMPA i japanskog premijera ZBUNILO svet – VIDEO

Susret

foto: Tanjug/AP

Japanski premijer Šinzo Abe u poseti je SAD-u, a ovu posetu su već obeležili neobični detalji. Sve je izgledalo kao igra moći u kojoj Šinzo Abe i Donald Tramp pokušavaju da utvrde ko je glavni.

Zasad je, kako javlja Index.hr, najupečatljiviji detalj posete rukovanje Abe i Trampa koje je trajalo 19 sekundi i koje izgledalo, u najmanju ruku, čudno.

[adsenseyu5]

Tramp je, naime, zgrabio Abeovu ruku uz smeh od uha do uha i privukao ga k sebi. Nisu se rukovali ravnomerno, nego mu je Tramp poklopio ruku svojom i potapšao je nekoliko puta, kao da mu pokazuje ko je glavni u odnosu SAD i Japana. Kada mu je Tramp pustio ruku, Abe je naočigled svih medija zakolutao očima i odmakao se od novog predsednika SAD. Tramp je nakon toga podigao palčeve i na taj način poručio kako Abe ima “jake ruke”.

Foto: Tanjug/AP

foto: Tanjug/AP

Brojni prisutni novinari su morali da se približe kako bi ispitali šta se dogodilo pa je Tramp na konferenciji za novinare objasnio detalje rukovanja:

Rukovali smo se, ali sam ga zgrabio za ruku i potapšao jer se tako osećamo – rekao je Tramp koji je poželeo dobrodošlicu Abeu u “jako poznatu Belu kuću” i koji je tom prilikom istakao kako imaju “jako, jako dobru vezu” i zaključio da se radi o “jako, jako dobroj hemiji”.

[adsenseyu1]

Abe je, sa druge strane, rekao kako Tramp nema nikakvo političko iskustvo i zaključio kako je njegova pobeda rezultat “dinamike demokratije”:

Foto: Tanjug/AP

foto: Tanjug/AP

– Donalde, predsedniče, izvrstan si biznismen, ali nisi bio guverner, niti si bio u Kongresu. Nisi iskusio poziciju u javnoj službi, ali se boriš i borio si se duže od godinu dana u predizbornoj kampanji kako bi postao novi predsednik i to je dinamika demokratije. Volio bih da proslavim i čestitam ti, Donalde, jer si položio zakletvu kao američki predsednik – rekao je Abe.

[adsenseyu1]

Japanski premijer je potvrdio kako će s predsednikom otputovati preko vikenda u Mar-a-Lago odmaralište na Floridi gde će igrati golf.

Pogledajte video:

(Skandalozno.rs, Izvor: telegraf.rs)

[adsenseyu2]

Budite prvi sa komentarom na članku "19 sekundi ČUDNOG rukovanja Donalda TRAMPA i japanskog premijera ZBUNILO svet – VIDEO"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.