Aleksandar Lukašenko: U slučaju rata, razdelićemo oružje svim porodicama!

Predsednik Belorusije

Aleksandar Lukašenko – foto: AP/Tanjug

Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko posetio je jedan od poligona Brestovske tvrđave i izjavio da će u slučaju rata čitavo stanovništvo zemlje učestvovati u njemu.

Belorusija se kreće putem izraelske vojske, u kojoj čak i žene služe, javljaju beloruski mediji.

„Pištolji, automati, lako oružje za naše Beloruse. Kao što sam govorio, ako budemo imali dovoljno lakog oružja — automati, pištolji, puške i municija za njih — ne daj bože rata, podelićemo ih svakoj porodici. Svi ćemo štititi svoju teritoriju (decu ćemo evakuisati). Starci, čak i žene: 7 miliona ljudi — 7 miliona će dobiti oružje da se mogu zaštititi“, izjavio je beloruski predsednik.

Tokom putovanja, Lukašenko se upoznao sa najboljim naoružanjem koje poseduje zemlja i objavio kakvo oružje je potrebno Belorusiji i u kojem pravcu će se razvijati vojska. U perspektivi, radiće se na daljem razvoju univerzalnih dronova.

„Potrebno nam je oružje koje bi moglo da se koristi za odbranu isključivo na našoj teritoriji za nanošenje štete onima koji žele da ratuju sa nama. To je visokoprecizno oružje opsega 300-350 kilometara. Mi to sve imamo“, rekao je beloruski lider.

(Skandalozno.rs, Izvor: rs.sputniknews.com)

Budite prvi sa komentarom na članku "Aleksandar Lukašenko: U slučaju rata, razdelićemo oružje svim porodicama!"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.