Ambasada Rusije u Londonu: Britanska policija pritvara državljane Rusije!

Ilustracija

London – foto: pixabay.com

Ambasada Rusije u Londonu saopštila je da su britanski graničari i policajci bezrazložno pritvarali i saslušali državljane Rusije.

Diplomatska misija je istakla da je dobila ove izveštaje od lica koja su stigla u zemlju „legalno, to jest, sa britanskom vizom“.

Ambasada je pozvala da se svi kojima se ovako nešto desilo obrate Ambasadi.

Krajem marta, diplomatska misija upozorila je na moguć porast antiruskog raspoloženja u Velikoj Britaniji i preporučila uzdržavanje od putovanja u ovu zemlju.

Diplomate nisu isključile povećanu pažnju britanske policije i obaveštajnih službi prema vlasnicima ruskih pasoša na ulazno-izlaznim punktovima u zemlji: pritvaranje pod lažnim izgovorima, zahteve za pružanje na uvid ličnih elektronskih uređaja i oduzimanje dokumenata.

Odnosi Rusije i Velike Britanije naglo su se pogoršali zbog incidenta u britanskom Solsberiju, gde su otrovani bivši pukovnik Glavne obaveštajne uprave Sergej Skripalj, koji je radio za britanske obaveštajne službe, i njegova ćerka Julija. Britanska strana tvrdi da je Rusija umešana u trovanje Skripalja nervnim agensom A-234, što Rusija kategorički negira.

(Skandalozno.rs, Izvor: rs.sputniknews.com)

Budite prvi sa komentarom na članku "Ambasada Rusije u Londonu: Britanska policija pritvara državljane Rusije!"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.