AMBASADORKA SAD PRI UN: Ukoliko Savet bezbednosti UN ne uspe da deluje u Siriji, delovaće SAD

ambasadorka

Foto: Rojters

Ambasadorka SAD pri Ujedinjenim nacijama Niki Hejli upozorila je da ukoliko Savet bezbednosti UN ne uspe da deluje u Siriji, Vašington će biti spreman na nove akcije, kao što je to bio slučaj prošle godine sa napadom na vazdušnu bazu sirijske vlade zbog korišćenja hemijskog oružja od strane Damaska.

„Upozoravamo sve strane koje žele da nametnu svoju volju korišćenjem hemijskog oružja, a posebno se to tiče sirijskog režima“, rekla je Hejlijeva.

Ona je istakla da to nije put koji Vašington preferira. „Ali to je put za koji smo pokazali da ćemo njime krenuti i spremni smo da krenemo ponovo“, dodala je američka ambasadorka pri UN.

Podsetila je i da su nakon hemijskog napada u Han Šejhunu Sjedinjene Američke Države uspešno izvršile napad na avio-bazu odakle je sirijski predsednik Bašar el Asad izveo hemijski napad, s obzirom na to da u tom trenutku Savet bezbednosti nije uspeo da preduzme adekvatne akcije.

Hejlijeva je takođe navela i da nova rezolucija Saveta bezbednosti predviđa zabranu ruskoj i sirijskoj vojsci da sprovode napade na terorističke grupe.

Kalifornija: Tramp obišao PROTOTIPE ZIDA koji želi da izgradi prema Meksiku

„Rusija i Sirija ne poštuju Rezoluciju 2401 koja predviđa uvođenje primirja. Poslednje dve nedelje, Rusija i Sirija aktivno su radile na tome da sve opozicione grupacije u Istočnoj Guti etiketiraju kao terorističke“, zaključila je Hejlijeva.

(Skandalozno.rs/Izvor: rs.sputniknews.com)

Budite prvi sa komentarom na članku "AMBASADORKA SAD PRI UN: Ukoliko Savet bezbednosti UN ne uspe da deluje u Siriji, delovaće SAD"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.