Američki ambasador poručio Albancima: Ako nastavite ovako, SAD će biti zabrinute i razočarane

Intervju

Filip Kosnet – foto: Screenshoot/Twitter

Američki ambasador u Prištini Filip Kosnet ponovio je da SAD veruju da će suspenzija taksi na srpsku robu i to što pre pomoći da proces pregovora sa Beogradom krene napred.

– Ako se to ne dogodi postoji rizik od potpunog gubitka zamaha što će loše uticati na stanovništvo Kosova i Srbije, a i loše će se odraziti i na SAD i na EU – rekao je Kosnet u intervju u emisiji “Interaktiv” KTV koji će biti u celini objavljen večeras, prenosi Koha.net.

Kako je dodao, nije pitanje u tome da li tzv. Kosovo ima pravo da uvede takse, već u tome da li je to dobra odluka za Kosovo i za SAD.

On kaže i da SAD ne žele da postavljaju ultimatume niti da diktiraju rad kosovske vlade.

NAJNOVIJA VEST! Takse ostaju, izbori na pomolu

Kosnet je rekao i da Vašington neće uvesti ekonomske sankcije Kosovu, kako su objavili neki mediji.

– Želim da uverim građane Kosova da to nije istina. To nije način na koji se mi ophodimo prema prijateljskim zemljama kao što je Kosovo. Ono što tražimo od Kosova jeste da ima čvrsto rukovodstvo koje će donositi odluke – rekao je Kosnet.

Ako se Kosovo bude držalo politike koja otežava ili čini nemogućim napredak u izgradnji mira, prosperiteta i pravde na Balkanu, SAD će biti zabrinute i razočarane, kaže Kosnet.

– Čuo sam da neki kosovski zvaničnici kažu da im SAD nisu više potrebne. Mislim da građani Kosova ne misle tako i da se ne slažu. Narod Kosova želi da održi bliske odnose sa SAD. Ako Kosovo odluči da to nije važno, videćemo šta će se desiti u budućnosti – zaključio je Kosnet.

Kosnet je danas održao sastanak sa političkim liderima u Prištini, Hašimom Tačijem, Kadrijem Veseljijem i Ramušom Haradinajem na kojem je ponovio zahtev za ukidanje taksi, a kako prenosi “Zeri“, nezadovoljan sastanakom navodno je demonstrativno napustio sastanak, a izlazeći je zalupio vratima.

(Skandalozno.rs, Izvor: Tanjug)

Budite prvi sa komentarom na članku "Američki ambasador poručio Albancima: Ako nastavite ovako, SAD će biti zabrinute i razočarane"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.