Američki ekonomski analitičar tvrdi da će 1. oktobra početi pravi evropski ekonomski slom!

Prognoza

Kontroverzni američki ekonomski analitičar Martin Armstrong tvrdi da će 1. oktobra početi pravi evropski ekonomski slom: Evropska unija će se raspasti, evro će kolabirati, berze će doživeti krah, kamate će porasti – ukratko, dogodiće se najveća finansijska kriza u istoriji čovečanstva i trajaće narednih 10 do 15 godina!

Evo kako on vidi sled događaja: Francuska će se pobuniti protiv politike štednje i rezova i prva će napustiti taj model, a za njom će poći i druge države EU – na kraju i Nemačka.

Japan će biti sledeća pločica domina koja će pasti. Velike svote kapitala preći će u SAD i američka berza će profitirati, ali ne zadugo – AD ubrzo ući u financijsku krizu zbog nemogućnosti otplate dugova.

Armstronga inače zovu američkim genijem ekonomskih prognoza i ekonomskim Nostradamusom našeg doba On je precizno najavio crni ponedeljak na američkoj berzi, kad su u oktobru 1987. pale berze od Hongkonga preko Amerike do Evrope, slom ruske rublje 20. jula 1998 i aktuelnu svetsku ekonomsku krizu.

Koliko zna da bude u pravu pokazao je i na primeru švajcarskog franka, za koji je takođe tvrdio da će izazvati velike probleme.

 

Najinteresantnije je što je poslednju dramatičnu prognozu vezanu za 1. oktobar ove godine Mark Armstrong izrekao sad već daleke 1999. godine.

Magazin Ekvitiz (Equity’s) proglasio ga je najboljim severnoameričkim ekonomistom, a u Japanu su bili toliko oduševljeni njime da su ga nazvali “gospodin jen”. Krajem devedesetih CIA je tražila da im objasni metod kojim predviđa krize, ali Armstrong ih je odbio.

Čujte ga i sami u intervjuu koji je putem telefona dao za portal InfoWars:

https://www.youtube.com/watch?v=vXWV4XnsWxM

(nsp)

Budite prvi sa komentarom na članku "Američki ekonomski analitičar tvrdi da će 1. oktobra početi pravi evropski ekonomski slom!"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.