AMERIČKI MEDIJI: SAD treba da prekinu svoje vojno mešanje u Siriji

rat

Foto: Printscreen/Fejsbuk

Predsedniku Sirije Bašaru el Asadu više ništa ne preti i Sjedinjene Američke Države treba da prekinu svoje vojno mešanje u poslove te zemlje, piše kolumnista „Nešenel interesta“ Dag Bendou.

Prema rečima Bendoua, on je proveo nedelju dana u Siriji i ističe da je tamo „odmah jasno ko je odgovoran za sve“. U glavnom gradu Damasku nalazi se cela elita zemlje, sve vladine zgrade i snage bezbednosti.

Skoro svaka ulica ukrašena je slikama predsednika Asada. A stanovnici grada sa priličnim optimizmom gledaju u budućnost.

Kolumnista navodi da su se Sjedinjene Američke Države oslanjale na Asadov odlazak, što je bilo pogrešno, jer on ima veoma mnogo pristalica, a na njegovo mesto mogao bi doći „neko strašniji“. Osim toga, Vašington je želeo da Sirija postane demokratska i liberalna država, ali nijedna od takozvanih „umerenih opozicionih grupa“ koju podržavaju SAD, poput Nusra fronta, nije mogla dovesti do ovog rezultata.

Žestok odgovor Vulina američkom ambasadoru: Naglavačke bi leteo iz Vlade da je…

Novinar je pozvao američkog predsednika Donalda Trampa da zaustavi invaziju u tuđu državu i pokušaje da se zemlja rasparča.

On je podsetio da je Asadov položaj pre nekoliko godina bio žalostan, ali sada je on ponovo povratio većinu zemlje pod kontrolu i pobedio sve protivnike.

Trampova administracija mora da obustavi svoju misiju u Siriji iz jednostavnog razloga: Asad je pobedio, a Vašington izgubio, naglasio je kolumnista.

(Skandalozno.rs/Izvor: Sputnjik)

Budite prvi sa komentarom na članku "AMERIČKI MEDIJI: SAD treba da prekinu svoje vojno mešanje u Siriji"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.