Američki mediji tvrde: Dogodio se tajni sastanak Trampa i Putina! – VIDEO

Susret

Vladimir Putin i Donald Tramp – foto: Tanjug/AP

Američki predsednik Donald Tramp se, sa suprugom Melanijom, tajno sastao s ruskim predsednikom Vladimirom Putinom, prenose američki mediji.

Navodno, susret se dogodio tokom samita G20 u Buenos Ajresu u novembru prošle godine. Bela kuća je potvrdila da su dva lidera neformalno razgovarala na marginama samita, ali o ovom susretu se nisu baš izjasnili, a nije objašnjeno ni zašto su se sastali bez ostalih saradnika kako nalaže protokol.

“Sastali su se na kraju manifestacije u pozorištu Kolon. Kada su svi gosti i svetski lideri napustili zgradu, Tramp i Melanija su seli za sto sa Putinom i njegovim prevodiocem“, navodi se.

Izvor ove informacije je neimenovani ruski zvaničnik, koji je navodno dodao da su Tramp i Putin u razgovoru proveli oko 15 minuta.

Razgovarali su o sirijskom konfliktu i incidentu u Azovskom moru, koji se dogodio u novembru“, kaže.

foto: EPA

Podsetimo,  njih dvojica su se letos sastala na samitu u Helsinkiju, kada su se saglasili da se zvanična Moskva nije mešala u izborni proces 2016. godine. Tramp, kao i Putin, kategoričko je negirao da je pobedio Hilari Klinton zahvaljujući Moskvi.

Inače, Vašington post je pre nekoliko nedelja preneo da je Tramp sakrio i detalje sastanka sa Putinom na samitu G20 u Hamburgu 2017. godine. Kako su naveli, iako je prevodilac bio prisutan, Tramp je konfiskovao njegove beleške i naložio mu da ni sa kim ne razgovara o tom sastanku.

Ovakvi navodi posebno smetaju demokratama koji su uvereni da je Tramp u bliskim vezama sa Rusijom i da je uz pomoć te zemlje došao na vlast.

(Skandalozno.rs, Izvor: kurir.rs)

Budite prvi sa komentarom na članku "Američki mediji tvrde: Dogodio se tajni sastanak Trampa i Putina! – VIDEO"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.