Američki mediji upozoravaju: U SAD će udariti “Spavajući džin”, najgora snežna oluja u poslednjih 100 godina!

Mećava

U petak i tokom vikenda u Americi se očekuje kataklizma kakva nije viđena u poslednjih 100 godina.

Jedan od najpoznatijih fizičara današnjice, profesor Mičio Kaku, više puta u svojim govorima je upozoravao da je “priroda je ta koja na kraju uzvraća svaki udarac, a poslednje elementarne katastrofe, zemljotresi, vulkani i cunamiji tu su za sada tek da opomenu.

Sledeće opomene mogu da budu – još drastičnije!”. Čini se da je to vreme i došlo. Snežna oluja nazvana “Spavajući džin” udariće severo-istočnu obalu SAD krajem ove nedelje, uključujući i gradove Njujork, Filadelfija i Boston.

[adsenseyu1]

Predviđa se da će ova snežna oluja možda prekinuti dovod struje, zaustaviti javni prevoz i saobraćajnice.

Očekuje se da će pasti preko metar snega, a snežna oluja bi mogla da uđe u top tri svih vremena koja je ikada dosad zadesila SAD.

Američki mediji navode da tako nešto nije viđeno u poslednjih 100 godina.

http://twitter.com/islivingston/status/689853141634908160/photo/1

Da od goreg ima još gore, u Nju Džersiju, na Long Ajlendu i južnom delu Nove Engleske se očekuju poplave. One će biti uzrok jakih talasa i snažnih vetrova, koji bi mogli dovesti do erozije plaža, zajedno sa visokom plimom.

Ovakvo vreme će verovatno biti uzrokovano niskom pritisku, koji se trenutno stvara iznad severnog Pacifika, a koji će krenuti ka zapadu kontinenta.

[adsenseyu1]

 Prema Nacionalnoj meterološkoj službi, temperature su daleko ispod normalnog proseka za ovaj period za većinu država centralne i istočne Amerike.

– Sada smo u tom periodu zime kada je vazduh dovoljno hladan i sa trenutnim olujama, dovoljno je da se probudi “Spavajućeg džina” – rekao je meterolog Dejv Dombek.

http://twitter.com/GarySzatkowski/status/689857521687908352/photo/1

Gore pomenuti profesor i naučnik Mičio Kaku je upozorio i da će ljudi morati da se naviknu da se Zemlja menja i da će sve više pokazivati svoju moć. 

(telegraf.rs)

Budite prvi sa komentarom na članku "Američki mediji upozoravaju: U SAD će udariti “Spavajući džin”, najgora snežna oluja u poslednjih 100 godina!"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.